HÅNDVÆRKER? KONTAKT ERHVERV@CONTECO.DK
LEVERING 1-4 HVERDAGE
SHOWROOM AMAGER & MIDDELFART
LEVERING 1-4 HVERDAGE

ContecoHACK – customize dit Conteco projekt!

Hvad er federe end at sætte sit helt eget, personlige præg på ens projekt? Her hos Conteco har vi testet et ContecoHACK – hvor du kan tilsætte ganske almindelig, vandbaseret akrylmaling til din beton og dermed skabe dit helt eget look.

Mit navn er Julie, og da jeg lavede min væg arbejdede jeg til daglig med marketing og kommunikation hos Conteco.dk. Dengang fik jeg lov til at vise jer, hvordan jeg udførte et ContecoHACK i min egen stue.

Se videoen nedenfor og læs mere om, hvordan jeg udførte projektet – fra start til slut.

Baggrunden for mit valg af overflade (ekstra ru) var, at jeg ønskede en lækker, rustik væg i en dyb farve, der kunne skabe kontrast og stemning i min stue.

Mit underlag var malet filt, og jeg skulle derfor ikke udføre noget forarbejde på væggen.

Blanding af betonen:

Til mit første lag, skulle jeg bruge 2,5l. Mix & Primer, samt 5 kg. Beton Basic.

Jeg startede med at hælde Mix&Primer i en spand, og derefter tilsatte jeg mit betonpulver lidt ad gangen for at røre det ordentligt ud.

Da blandingen var rørt jævn og uden betonklumper, tilsatte jeg en meget mørk blå maling (RAL 5011), og en sort maling (RAL 9004), og rørte indtil jeg havde en ensartet masse.

Det er muligt at tilsætte op til 10% maling af betonens samlede vægt. Altså kunne jeg tilsætte op til 750g maling til min blanding.

Jeg valgte dog at tilsætte 250g blå og 200g sort maling til mit første lag beton, da dette gav den ønskede farve – her handler det altså bare om at prøve sig lidt frem, og selvfølgelig at huske blandingsforholdet til 2. lag.

I vores tests af dette fandt vi frem til, at man kan tilsætte sort maling for at få en mørkere og dybere nuance. Man skal dog huske, at malingen bliver fortyndet meget når det blandes med Conteco, og der skal derfor vælges meget mørke farver generelt for at opnå en meget farvet væg.

Påføring af Conteco:

Jeg lod blandingen hvile i ca. 10 minutter, og herefter begyndte jeg påføringen af Conteco på min væg.

Da første lag var påført og havde tørret i ca. en time, pudsede jeg let overfladen over med sandpapir korn 150, for at tage de værste ujævnheder. Herefter blandede jeg min Beton Basic til 2. lag, på samme måde som det første, dog med lidt mere sort maling i (250g fremfor 200g) da jeg kunne vurdere, at overfladen godt måtte være en smule mørkere.

Inden jeg påførte 2. lag, vandede jeg overfladen med en forstøverflaske. Dette gjorde jeg løbende, så overfladen lige var blevet forstøvet, inden jeg påførte Conteco ovenpå, hvilket bl.a. gjorde det lettere at trække rundt med betonen og skabe spil i overfladen.

Da hele væggen havde fået 2. lag ventede jeg ca. en time mere, inden jeg igen pudsede overfladen let med sandpapir. Herefter fjernede jeg den malertape, jeg havde brugt til at afdække væggen, så jeg var sikker på at få helt skarpe og flotte kanter – og så lod jeg ellers bare betonen hærde.

Efterbehandling med Color Sustainer:

Morgenen efter mit Conteco-projekt (ca. 12 timer efter, at jeg havde påført sidste lag) påførte jeg Conteco Color Sustainer på overfladen.

Den nemmeste måde at påføre dette på er at massere det ind i overfladen med en mikrofiberklud i et tyndt lag over hele væggen. Så snart Color Sustainer var tørret op (efter ca. 40 min.) satte jeg mit spisebord på plads og kunne nyde resultatet!

Tak fordi I læste med – hvis I har nogle spørgsmål til mit projekt er I meget velkomne til at skrive til os på info@conteco.dk.

/ Julie, Conteco.dk.

 

 

 

Om projektet:

Areal: ca. 8 m2

Arbejdstid: 4 timer (+5 minutter næste morgen)

Overflade: Ekstra ru (2x Beton Basic)

Efterbehandling: Color Sustainer

Værktøj: Glittebræt i plast

Farvevalg: Mørk, blågrå.

Maling: Vandbaseret akryl, RAL 5011 + 9004.

FØR / EFTER:

Disclaimer: Tilsætning af maling til Conteco beton eller lignende projekter, der afviger fra vores produktguide og systemopbygning, er altid på eget ansvar, og Conteco A/S kan ikke stå til ansvar for uønskede resultater ift. farve, nuance, glans, spil mm. Bemærk også, at anvendelsen af maling fremfor farvepigment kan minimere spillet i overfladen en smule.