Ofte stillede spørgsmål

Hvis der er spørgsmål som ikke er besvaret, er du velkommen til at kontakte os.

Generelt

Kan jeg selv arbejde med det?

Ja, systemet er opbygget således, at både professionelle og private kan arbejde med det.
Se de forskellige arbejdsgange under “instruktionsvideoer”.

Hvor lang tid tager det at lave?

Arbejdstiden vil naturligvis variere fra person til person.

En væg på 10-12 m2 tager ca. 4-6 timer fra start til slut. (2 lag Conteco Beton og et afsluttende lag Conteco Color Sustainer).

Må jeg selv arbejde med beton sealer?

Hvis du arbejder privat med vores beton sealer, er der ingen restriktioner.

Hvis du arbejder erhverv med vores beton sealer, er et AMU-kursus påkrævet.
Se mere her: https://iu.amukurs.dk/Kursusside.aspx?CourseID=368

 

Farvevalg

Se vores farvekort med de betongrå, samt farvede nuancer her: FARVEKORT

Bemærk at farvekortet er vejledende. 

Farven på Conteco afhænger af, hvor meget Beton Color Pigment der tilsættes under opblandingen. Vi anbefaler, at der anvendes en køkkenvægt til at måle præcise gram pigment op, da selv små forskelle i gram vil kunne danne farveforskel. Bemærk: Selvom det ikke syner af meget, gennemfarver Beton Color Pigment ved kontakt med Conteco Mix & Primer. De vejledende gram bør derfor overholdes.

Farvepigment pr. kg. betonpulver for at opnå følgende nuancer:

Beton Concrete Light = 1 gram
Beton Concrete Medium = 2 gram
Beton Concrete Intense = 3 gram
Beton Charcoal Light = 10 gram
Beton Charcoal Medium = 15 gram
Beton Charcoal Intense = 20 gram

For Conteco i vejledende farver (Peach, Dusty Rose, Lemon Tea, New Pine, Icy Waters, Olive Tree & Desert Sand) er blandingsforholdet 5 gram pigment pr. kg. betonpulver. Ønskes en kraftigere farve, kan yderligere pigment tilsættes (dog max. 50 gram pr. kg.)

 

Afhentning

Alle ordre som er gennemført på hverdage inden 11:00, vil kunne afhentes på vores adresse samme dag, mellem kl 14:00-15:30 såfremt alle produkter er på lager.

Bemærk: alle ordre skal gennemføres via vores webshop. Det vil ikke være muligt at betale for produkterne ved afhentning.

Levering

Vi bestræber os på at sende ordre ud 1-2 dage efter modtagelse. I travle perioder kan der være længere behandlingstid.
Forsendelser leveres indenfor 1-3 hverdage efter afsendelse og afsendes med DHL express. Større forsendelser sendes med fragtmand.

Kan jeg returnere mine varer?

Når du handler på Conteco.dk har du altid 14 dages returret iht. vores handelsbetingelser. Det betyder at du inden for 14 dage kan levere produkterne tilbage og få fuld refundering. Som køber står du selv for returnering af produkterne til os.
Det er en forudsætning at varerne leveres tilbage i ubrudt tilstand og i samme stand/mængde som ved levering.

Hvis du ønsker at returnere et, eller flere ubrudte produkter, beder vi dig sende en mail på info@conteco.dk indeholdende ordrenummer, samt mængde der ønskes returneret. Varerne må først returneres efter aftale med os. Vær opmærksom på at varens stand tjekkes ved modtagelse, hvorefter refundering vil finde sted.

For yderligere information, henvises der til vores handelsbetingelser.

Telefonens åbningstider

Vores telefon er åben:
Mandag-Torsdag fra 08:30 – 15:30 og Fredag fra 08:30 – 14:00 (helligdage undtaget).

Du er velkommen til at sende en mail med dit spørgsmål til info@conteco.dk. Vi bestræber os på, at besvare alle mails indenfor 24 timer.

Forventninger og acceptkriterier

Conteco indgår under betegnelsen designgulve; en fællesbetegnelse for fugefri cementbaserede gulve. Udlægning af designgulve, herunder Conteco, stiller store krav til undergulvet, og årsagen til eventuelle overfladeproblemer i Conteco kan erfaringsmæssigt ofte henføres til problemer med undergulvet.

Det færdige gulv bør, som alle andre gulve, inspiceres stående i øjenhøjde og ved dagslys. Følgende acceptkriterier er fundet fra brochuren “Forventninger til designgulve” fra Dansk Byggeri:

  • Pinholes og mindre blærer i overfladen kan forekomme og må accepteres i et omfang på op til ca. 5 stk. pr. 10 m2.
  • Svindrevner og farveforskelle må forventes og accepteres.
  • Overgange ved reparationer og andre efterspartlinger skal accepteres.
  • Rullespor i topcoaten (Conteco Beton Sealer) kan forekomme.
  • Skjolder og lignende i overfladen kan forekomme i mindre omfang.

Montering

Guide og systemopbygning

Se vores udførlige step-by-step guide og systemopbygning her:

HENT DANSK UDGAVE
HENT ENGELSK UDGAVE
HENT SVENSK UDGAVE

Hvad gør jeg hvis jeg har klinker og ikke vil kunne se de gamle fuger efter behandlingen?

Hvis du ønsker at lægge Conteco på dine klinker eller fliser, er det en god idé at fuldspartle flise/klinker/fuger, til en jævn, ensartet overflade. Flydespartel og flydemørtel kan købes i de fleste byggemarkeder.

Når overfladen er plan og tør, anbefaler vi at betonen skal mættes med primer inden du lægger Conteco ovenpå, da Conteco ellers vil suge ned i overfladen hurtigere og derved række til færre kvadratmeter end beregnet. Du kan mætte overfladen med almindelig betonprimer fra dit lokale byggemarked, eller bruge vores Beton Mix & Primer som du finder i shoppen.

Kontakt os hvis du har spørgsmål til dette.

Kan jeg bruge Conteco direkte på mine klinker/fliser, uden at spartle?

Ja, du skal dog være opmærksom på at en kraftig slibning af overfladen er nødvendig. Spørg dit lokale byggemarked for yderligere information.

Bemærk: Da fuger som ofte er mere absorberende end klinker og fliser, vil dette kunne resultere i en mørkere skygge, eller aftegning i den færdige overflade.

Jeg har et nystøbt beton gulv. Kan jeg lægge Conteco direkte ovenpå?

Ja, det kan du sagtens. Husk dog at betonen skal mættes med primer inden du lægger Conteco ovenpå, da Conteco ellers vil suge ned i overfladen hurtigere og derved række til færre kvadratmeter end beregnet. Du kan mætte overfladen med almindelig betonprimer fra dit lokale byggemarked, eller Ardex P51 som du finder i vores shop under “forarbejde og tilbehør”.

Hvilket værktøj skal jeg bruge?

Vi har sammensat et start-kit, med alt det værktøj du skal bruge for at komme igang. Se mere her! 

Kan mit værktøj gøres rent bagefter?

Ja, vi anbefaler dog altid at værktøj rengøres undervejs, for at hindre betonen i at størkne. Du kan eventuelt have en spand med vand klar når du arbejder med Conteco.

Hvordan får jeg et ''flammet'' udtryk?

Det flammede resultat fås ved at benytte et glittebræt af stål. Derudover kan du også slibe dit lag af Conteco Beton, med sandpapir i korn 150, hvis du ønsker et mere markant udtryk. Alt det værktøj du skal bruge, finder du i vores start-kit på shoppen.

Hvordan får jeg et ensartet beton udtryk?

Det ensartede resultat fås ved at benytte et glittebræt af hård plast. Alt det værktøj du skal bruge, finder du i vores start-kit på shoppen.

Udtrykket er ikke som jeg vil have det, hvad gør jeg?

Det er muligt at tilføje et ekstra lag Conteco Beton, for at rette op på udtrykket.

Kan jeg påføre Conteco Beton med rulle og pensel?

Ja, vær dog opmærksom på at beton blandingen skal være mere flydende for at det kan rulles på. Husk at rulle automatisk vil give “spikes” i overfladen. Vi anbefaler derfor, at der efterfølgende benyttes et glittebræt til at jævne overfladen.

Kan jeg benytte Conteco på alle overflader?

Ja, stort set, dog bør du altid gennemføre en vedhæftningstest.
Dette gøres ved følgende procedure:
Overfladen slibes og renses, således at overfladen er ren, fri for støv og sæberester. Herefter blandes en lille mængde Conteco Beton med Mix & Primer, som påføres overfladen, eksempelvis 15×15 cm. Lad prøven tørre til næste dag.
Når prøven er tør laves vedhæftningstesten. Et stykke gaffa-tape sættes godt fast på betonen og der ventes 15min. Herefter trækkes tapen af i ét ryk. Hvis der ikke trækkes Conteco af, er du sikker på en god vedhæftning.

Skal Conteco påføres i én arbejdsgang?

Nej, dette er ikke nødvendigt. Dog anbefaler vi altid at betonlagene laves i én arbejdsgang, for at give et ensartet udtryk.

Tekniske spørgsmål

Er systemet MK-godkendt?

Conteco er som det eneste af sin slags på markedet, godkendt sammen med en vådrumsmembran. Det betyder at Conteco, lovligt kan anvendes ved totalrenovering og nybyggeri. Læs mere om godkendelsen HER.

 

Hvad er forskellen på Conteco og sandspartel?

De fleste sandspartler på markedet er ofte meget porøse i overfladen. Derfor oplever mange, at overfladen er meget modtagelig overfor snavs, fedtfingre o.lign. Ligeledes kan sandspartel ofte drysse og samle støv. Conteco er derimod slidstærk, rengøringsvenlig og langtidsholdbar.

Hvorfor skal man selv blande farvepigment i betonen?

Vi har valgt at levere farvepigment separat. Det giver mulighed for at vælge forskellige nuancer på fx væg og gulv. Se mere information under Generelt => Farvevalg, eller kontakt os for mere information.

Kan jeg bruge Conteco sammen med gulvvarme?

Ja, Conteco Beton kan sagtens samarbejde med gulvvarme.

Conteco blandingen føles fed efter noget tid. Kan jeg blande den op igen?

Ja, tilsæt lidt mere Mix & Primer og rør op igen, til den ønskede konsistens er opnået. Vær opmærksom på eventuelle farveændringer ved efterfølgende fortynding af blandingen.

Kan jeg undlade at benytte Conteco Beton Sealer på væg/gulv?

Ja, men vi anbefaler at der i stedet påføres 2-3 behandlinger med Beton Color Sustainer, så overfladen lukkes. På gulve anbefaler vi altid at benytte Conteco Beton Sealer, da den giver en mere modstandsdygtig overflade.

Kan jeg anvende Conteco Beton udendørs?

Ja, men du kan ikke anvende Conteco Beton Sealer som afsluttende overfladebeskyttelse. Vi anbefaler istedet 3-4 lag Conteco Beton Color Sustainer.

Hvis jeg først sliber Conteco overfladen når den er hærdet, kan jeg så benytte sandpapir?

Nej, hvis betonoverfladen er hærdet, vil du ikke kunne benytte almindeligt sandpapir. Vi anbefaler at du bruger sandpapir med diamant, korn 120 eller 150.

Kan Conteco benyttes til vådrum hvor der er forkert hældning til afløb?

Nej, stillestående vand vil altid kunne trænge ned i et underlag. Det vil ikke skade Conteco betonen, men kan give en farveændring grundet fugten.

Jeg er træt af beton udtryk, kan jeg male ovenpå?

Ja, det er muligt at male på Conteco overfladen, som herefter vil fremstå som en malet betonoverflade.

Hvor meget støver det?

Vi anbefaler altid at der benyttes støvmaske når Conteco beton pulver blandes. Herefter støver produktet ikke.

Kan jeg gemme resten af blandingen efter brug?

Nej, såfremt blandingen er mixet vil det ikke være muligt at gemme det til senere brug, da betonen vil hærde.

Conteco
A.P. Møllers Allé 39A – Syd
2791 Dragør

Tlf.: +45 5365 0880

info@conteco.dk

copyright