Håndværker? Kontakt os for information
1-3 dages levering
Showroom på Vesterbro
1-3 dages levering

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor finder du en række emner, som vi ofte modtager spørgsmål indenfor. Hvis dit spørgsmål stadig ikke er besvaret, er du velkommen til at kontakte os.  

Generelt

Kan jeg selv arbejde med Conteco?
Ja, systemet er udarbejdet så både private og professionelle kan udføre Conteco, og det kræver ingen certifikat at arbejde med produktet*. Vi anbefaler dog altid, at vores guide gennemlæses grundigt inden et projekt påbegyndes.

*Bemærk: Er du professionel er et AMU-kursus påkrævet før brug af Beton Sealer.

Farvekort

Find farvekort og blandingsforhold her.

Bemærk at farvekortet er vejledende.

Afhentning
Alle ordrer som er gennemført på hverdage inden kl. 11:00, vil kunne afhentes på vores adresse samme hverdag mellem 14:00-15:30, såfremt alle produkter er på lager.

Bemærk: Alle ordrer skal bestilles og betales via vores webshop. Det er ikke muligt at bestille og betale på vores lager eller i vores showroom.

Levering
Vi bestræber os på at sende ordrer ud 1-2 hverdage efter modtagelse. I travle perioder kan der forekomme længere behandlingstid.

Forsendelser leveres indenfor 1-3 hverdage efter afsendelse og afsendes med DHL Express. Større forsendelser sendes med fragtmand.

Returnering
Når du handler på Conteco.dk har du altid 14 dages returret iht. vores handelsbetingelser. Som køber står du selv for returnering af produkter. Det er en forudsætning at produkterne leveres tilbage i ubrudt tilstand og i samme stand som levering.

Hvis du ønsker at foretage en returnering, bedes du sende en mail til info@conteco.dk med ordrenummer og mængde der ønskes returneret. Vær opmærksom på, at produkternes stand tjekkes ved modtagelse, hvorefter returnering vil finde sted. 

For yderligere information, henvises der til vores handelsbetingelser.

Rengøring og vedligehold

Til rengøring og vedligehold af Conteco anbefaler vi Conteco Clean & Care – et plejesystem specielt udviklet til Conteco overflader, der er blevet behandlet med vores Conteco Beton Sealer. Serien består af to produkter; et rengøringsprodukt og et plejende produkt der ligger en beskyttende hinde på overfladen og sikrer varig beskyttelse af dine overflader. 

Produkterne er tilgængelige i flere varianter og findes her.

Conteco overflader, som er behandlet med Conteco Beton Sealer kan desuden, som udgangspunkt, tåle alle gængse husholdningskemikalier, såfremt disse anvendes efter forskrifterne.

Vi anbefaler ikke, at overflader i Conteco renses med damp.

Download vores pleje- og vedligeholdelsesplan her:

Pleje- og vedligeholdelse af Conteco

Forventninger og acceptkriterier
Conteco indgår under betegnelsen designgulve; en fællesbetegnelse for fugefri cementbaserede gulve. Udlægning af designgulve, herunder Conteco, stiller store krav til undergulvet, og årsagen til eventuelle overfladeproblemer i Conteco kan erfaringsmæssigt ofte henføres til problemer med undergulvet.

Det færdige gulv bør, som alle andre gulve, inspiceres stående i øjenhøjde og ved dagslys. Følgende acceptkriterier er fundet fra brochuren “Forventninger til designgulve” fra Dansk Byggeri:

 

  • Pinholes og mindre blærer i overfladen kan forekomme og må accepteres i et omfang på op til ca. 5 stk. pr. 10 m2.
  • Svindrevner og farveforskelle må forventes og accepteres.
  • Overgange ved reparationer og andre efterspartlinger skal accepteres.
  • Rullespor i topcoaten (Conteco Beton Sealer) kan forekomme.
  • Skjolder og lignende i overfladen kan forekomme i mindre omfang.

Montering

Conteco på klinker
Ved påføring af Conteco på klinker anbefaler vi altid, at overfladen fuldspartles og primes inden påføring. I vores guide findes mere information ang. forarbejde. Produkter til forarbejde kan købes i vores webshop under forarbejde og tilbehør eller i dit lokale byggemarked.
Conteco på støbt beton

Conteco kan godt påføres støbt beton, så længe overfladen mættes med betonprimer inden. Hvis betonen er nystøbt er det vigtigt, at der foretages en fugtmåling inden påføring af Conteco. Fugtmåling skal være < 75 RF før sealer må påføres.

Conteco på andre overflader
For påføring af Conteco gælder det altid, at underlaget skal være stabil, jævn og ensartet sugende.

Har du spørgsmål til dit underlag? Send os gerne en mail på info@conteco.dk med billeder og beskrivelse – så hjælper vi dig videre!

Værktøj og udtryk
Valget af værktøj påvirker hvilket udtryk du opnår i betonen. Hvis du anvender et glittebræt i stål, får du et ”flammet” look med meget farvespil. Et glittebræt i plast vil give et mere ensartet udtryk.

Conteco kan også påføres med rulle og pensel. Her skal du blot være opmærksom på, at pensel kan give synlige penselstrøj, og rulle automatisk giver små toppe i overfladen. Vi anbefaler derfor, at der anvendes glittebræt til påføring af Conteco.

Hvis udtrykket alligevel ikke bliver som du ønsker, er det muligt at tilføje et ekstra lag beton.

Tip: Hav altid en spand med vand klar under påføring til at opbevare værktøj i mellem lagene. Så er det lettere at rengøre værktøjet efter brug.

Skal Conteco påføres i én arbejdsgang?
Nej, dette er ikke nødvendigt. Dog anbefaler vi altid at betonlagene laves i én arbejdsgang, for at give et ensartet udtryk.

Tekniske spørgsmål

Conteco i vådrum / MK-godkendelse

Conteco er som det eneste af sin slags godkendt sammen med en vådrumsmembran. Dette betyder at Conteco lovligt kan anvendes ved totalrenovering og nybyg. Find vores godkendelser her

MK-godkendelse vægge 

MK-godkendelse gulve

Obs! Bemærk venligst retningslinjer iht. systemopbygning og afløb. Ved nyetablering af bad anbefaler vi følgende afløb: Blücher Circle og Blücher Waterline Type 275.

Guide til montering af Conteco vådrumsopbygning med Blücher afløb 

Conteco i vådrum med forkert hældning til afløb
Vi anbefaler ikke, at Conteco anvendes i vådrum med forkert hældning til afløb, da stillestående vand altid vil kunne trænge ned i et underlag. Dette vil ikke skade betonen, men kan forårsage en farveændring grundet fugt.

Hældning/fald til afløb bør derfor genoprettes inden Conteco påføres.

Conteco og Unidrain

Ønsker du at anvende Conteco til nyetablering af vådrum, anbefaler vi ikke, at der anvendes et Unidrain, da denne type afløb har en konstruktion, der ikke arbejder godt sammen med Ardex Tricom vådrumssystem og dermed kan være en udfordring at få tæt. Her anbefaler vi i stedet Blücher Waterline Type 275. 

Har du et eksisterende vådrum med Unidrain er der visse ting du bør være opmærksom på før du påfører Conteco. Dette indebærer bl.a., at rammen bør limes fast til afløbsarmaturet, så vand og fugt ikke kan trænge ind mellem bundramme og rist. Du kan læse mere om dette i nedenstående vejledning: 

Vejledning ved Unidrain på eksisterende fliser

Conteco og gulvvarme

Conteco kan sagtens samarbejde med gulvvarme. Vi anbefaler dog, at gulvvarme slukkes min. 12 timer inden påføring. Ligeledes bør gulvvarme ikke tændes før min. 12 timer efter alle lag er færdiggjorte. 

Conteco og kemikalieresistens

Den færdige Conteco overflade med Beton Sealer er testet i forbindelse med kemikalieresistens overfor mange forskellige typer af produkter, heriblandt rødvin, kaffe, ammoniak, olivenolie og sprit. Ved denne test får produktet lov at ligge på overfladen i en time, hvorefter det fjernes og eventuelle forskelle noteres. Ved ovenstående typer produkter fandtes ingen mærkbare forskelle i overfladen efter en times påvirkning. Man bør dog være opmærksom på, ikke at lade f.eks. sprit ligge på overfladen over længere perioder, da det ikke er usandsynligt, at der ved over en times påvirkning kan forekomme mærker i overfladen. 

Særligt omkring håndsprit: Vi beder alle kunder være særligt opmærksomme på håndsprit i gel-form, da væsken i denne ikke fordamper, og derfor har større sandsynlighed for, at ligge på overfladen i længere perioder. 

Conteco vs. sandspartel
De fleste sandspartler på markedet er ofte meget porøse i overfladen. Derfor oplever mange, at overfladen er meget modtagelig overfor snavs, fedtfingre mv. Ligeledes kan sandspartel ofte drysse og samle støv. Conteco er derimod slidstærk, rengøringsvenlig, og langtidsholdbar.
Conteco vs. microcement
Selvom Conteco og microcement kan sammenlignes i udseende, er der markante forskelle i opbygning, påføring og slutresultat. Læs vores uddybende artikel om forskellene her.
Conteco udendørs
Du kan godt anvende Conteco udendørs, men ikke Beton Sealer som afsluttende overflade, da denne ikke tåler frost. Alternativt anbefaler vi, at der påføres 3-4 lag Color Sustainer som beskyttende overflade.
Conteco i garage
Vi anbefaler ikke, at Conteco med Beton Sealer anvendes i garager og andre steder med dækpåvirkning, da dæk næsten altid vil give mærker i denne type overflade. 

CONTECO A/S
A.P. Møllers Allé 39A – Syd
2791 Dragør

Cvr.: 3107 0600

+45 5365 0880
info@conteco.dk

Conteco A/S – Copyright