Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor finder du en række emner, som vi ofte modtager spørgsmål indenfor. Hvis dit spørgsmål stadig ikke er besvaret, er du velkommen til at kontakte os.  

Generelt

Kan jeg selv arbejde med Conteco?
Ja, systemet er udarbejdet så både private og professionelle kan udføre Conteco, og det kræver ingen certifikat at arbejde med produktet*. Vi anbefaler dog altid, at vores guide gennemlæses grundigt inden et projekt påbegyndes.

*Bemærk: Er du professionel er et AMU-kursus påkrævet før brug af Beton Sealer.

Farvekort

Find farvekort og blandingsforhold her.

Bemærk at farvekortet er vejledende.

Afhentning
Alle ordrer som er gennemført på hverdage inden kl. 11:00, vil kunne afhentes på vores adresse samme hverdag mellem 14:00-15:30, såfremt alle produkter er på lager.

Bemærk: Alle ordrer skal bestilles og betales via vores webshop. Det er ikke muligt at bestille og betale på vores lager eller i vores showroom.

Levering
Vi bestræber os på at sende ordrer ud 1-2 hverdage efter modtagelse. I travle perioder kan der forekomme længere behandlingstid.

Forsendelser leveres indenfor 1-3 hverdage efter afsendelse og afsendes med DHL Express. Større forsendelser sendes med fragtmand.

Returnering
Når du handler på Conteco.dk har du altid 14 dages returret iht. vores handelsbetingelser. Som køber står du selv for returnering af produkter. Det er en forudsætning at produkterne leveres tilbage i ubrudt tilstand og i samme stand som levering.

Hvis du ønsker at foretage en returnering, bedes du sende en mail til info@conteco.dk med ordrenummer og mængde der ønskes returneret. Vær opmærksom på, at produkternes stand tjekkes ved modtagelse, hvorefter returnering vil finde sted. 

For yderligere information, henvises der til vores handelsbetingelser.

Forventninger og acceptkriterier
Conteco indgår under betegnelsen designgulve; en fællesbetegnelse for fugefri cementbaserede gulve. Udlægning af designgulve, herunder Conteco, stiller store krav til undergulvet, og årsagen til eventuelle overfladeproblemer i Conteco kan erfaringsmæssigt ofte henføres til problemer med undergulvet.

Det færdige gulv bør, som alle andre gulve, inspiceres stående i øjenhøjde og ved dagslys. Følgende acceptkriterier er fundet fra brochuren “Forventninger til designgulve” fra Dansk Byggeri:

 

  • Pinholes og mindre blærer i overfladen kan forekomme og må accepteres i et omfang på op til ca. 5 stk. pr. 10 m2.
  • Svindrevner og farveforskelle må forventes og accepteres.
  • Overgange ved reparationer og andre efterspartlinger skal accepteres.
  • Rullespor i topcoaten (Conteco Beton Sealer) kan forekomme.
  • Skjolder og lignende i overfladen kan forekomme i mindre omfang.

Montering

Conteco på klinker
Ved påføring af Conteco på klinker anbefaler vi altid, at overfladen fuldspartles og primes inden påføring. I vores guide findes mere information ang. forarbejde. Produkter til forarbejde kan købes i vores webshop under forarbejde og tilbehør eller i dit lokale byggemarked.
Conteco på støbt beton

Conteco kan godt påføres støbt beton, så længe overfladen mættes med betonprimer inden. Hvis betonen er nystøbt er det vigtigt, at der foretages en fugtmåling inden påføring af Conteco. Fugtmåling skal være < 75 RF før sealer må påføres.

Conteco på andre overflader
For påføring af Conteco gælder det altid, at underlaget skal være stabil, jævn og ensartet sugende.

Har du spørgsmål til dit underlag? Send os gerne en mail på info@conteco.dk med billeder og beskrivelse – så hjælper vi dig videre!

Værktøj og udtryk
Valget af værktøj påvirker hvilket udtryk du opnår i betonen. Hvis du anvender et glittebræt i stål, får du et ”flammet” look med meget farvespil. Et glittebræt i plast vil give et mere ensartet udtryk.

Conteco kan også påføres med rulle og pensel. Her skal du blot være opmærksom på, at pensel kan give synlige penselstrøj, og rulle automatisk giver små toppe i overfladen. Vi anbefaler derfor, at der anvendes glittebræt til påføring af Conteco.

Hvis udtrykket alligevel ikke bliver som du ønsker, er det muligt at tilføje et ekstra lag beton.

Tip: Hav altid en spand med vand klar under påføring til at opbevare værktøj i mellem lagene. Så er det lettere at rengøre værktøjet efter brug.

Skal Conteco påføres i én arbejdsgang?
Nej, dette er ikke nødvendigt. Dog anbefaler vi altid at betonlagene laves i én arbejdsgang, for at give et ensartet udtryk.

Tekniske spørgsmål

Conteco i vådrum / MK-godkendelse
Conteco er som det eneste af sin slags godkendt sammen med en vådrumsmembran. Dette betyder at Conteco lovligt kan anvendes ved totalrenovering og nybyg. Find vores godkendelser her

MK-godkendelse vægge 

MK-godkendelse gulve

Obs! Bemærk venligst retningslinjer iht. systemopbygning og afløb.

 

Conteco i vådrum med forkert hældning til afløb
Vi anbefaler ikke, at Conteco anvendes i vådrum med forkert hældning til afløb, da stillestående vand altid vil kunne trænge ned i et underlag. Dette vil ikke skade betonen, men kan forårsage en farveændring grundet fugt.

Hældning/fald til afløb bør derfor genoprettes inden Conteco påføres.

Conteco og gulvvarme

Conteco kan sagtens samarbejde med gulvvarme. Vi anbefaler dog, at gulvvarme slukkes min. 12 timer inden påføring. Ligeledes bør gulvvarme ikke tændes før min. 12 timer efter alle lag er færdiggjorte. 

Conteco vs. sandspartel
De fleste sandspartler på markedet er ofte meget porøse i overfladen. Derfor oplever mange, at overfladen er meget modtagelig overfor snavs, fedtfingre mv. Ligeledes kan sandspartel ofte drysse og samle støv. Conteco er derimod slidstærk, rengøringsvenlig, og langtidsholdbar.
Conteco vs. microcement
Selvom Conteco og microcement kan sammenlignes i udseende, er der markante forskelle i opbygning, påføring og slutresultat. Læs vores uddybende artikel om forskellene her.
Conteco udendørs
Du kan godt anvende Conteco udendørs, men ikke Beton Sealer som afsluttende overflade, da denne ikke tåler frost. Alternativt anbefaler vi, at der påføres 3-4 lag Color Sustainer som beskyttende overflade.
Conteco i garage
Vi anbefaler ikke, at Conteco med Beton Sealer anvendes i garager og andre steder med dækpåvirkning, da dæk næsten altid vil give mærker i denne type overflade. 

CONTECO A/S
A.P. Møllers Allé 39A – Syd
2791 Dragør

Cvr.: 3107 0600

+45 5365 0880
info@conteco.dk

Conteco A/S – Copyright