HÅNDVÆRKER? KONTAKT ERHVERV@CONTECO.DK
LEVERING 1-4 HVERDAGE
SHOWROOM AMAGER & MIDDELFART
LEVERING 1-4 HVERDAGE

Betonvæg

Sådan laver du en betonvæg med Conteco

En væg i betonlook giver et smukt og råt udtryk til din bolig, og tendensen ses overalt i boligindretning i øjeblikket. Med Contecos unikke betonserie kan du hurtigt og simpelt selv trække det urbane miljø ind i dit hjem, hvad enten du bor i parcelhus, rækkehus, lejlighed eller noget andet. Kort sagt kan Conteco bruges alle steder og på alle overflader.

Du kan let få en poleret, rustik betonvæg i dit eget hjem ved at bruge Conteco fleksibelt beton. Vores produkt har samme udtryk som almindelig beton, der kendes fra blandt andet bygningskonstruktioner. Forskellen er imidlertid, at vores betonspartel kan spartles eller males på vægge, gulve eller møbler både i stuen, køkkenet eller badeværelset. Fleksibiliteten i betonmalingen gør den let at arbejde med og giver en lang række anvendelsesmuligheder i dit hjem både inde og ude. Lad drømmene få frit spil og slip fantasien løs – vi står klar til at hjælpe dig med at realisere dine drømme. 

Er du klar til at komme i gang? Prøv vores hjælpsomme produktberegner, der hjælper dig med at finde de helt rigtige produkter til dit projekt. Du er også meget velkommen til at ringe til os på +45 5365 0880, eller kontakte os på mail. 

Læs mere om Conteco’s øvrige anvendelsesmuligheder her:

Polerede betonvægge i alle rum

På bare få timer kan du selv lave en rustik væg i poleret beton, hvilket gør Conteco til det ideelle gør-det-selv projekt. Contecos betonspartel er let at arbejde med, og du kan selv tilpasse farven og skabe strukturen i overfladen. På den måde får du en flot betonvæg, der passer til netop dit hjem.

Conteco kommer i små, praktiske beholdere, og den færdige tykkelse på overfladen er blot få millimeter tykt. Ikke desto mindre er betonlaget slidstærkt og med en efterbehandling bliver din væg multiresistent, så du let efterfølgende kan rengøre betonvæggen.

Rustik væg – maling, der ligner beton

I almen tale bliver Conteco ofte kaldt maling, der ligner beton, idet betonlaget, som skal smøres på væggen, næsten er lige så tyndt som maling. Det tynde lag medfører for det første, at betonen tørrer markant hurtigere end produkter som microcement. For det andet bliver din nye betonvæg også langt mere resistent over for sprækker og revner, når laget smøres tyndt ud. Sidst men ikke mindst gør det betonen utrolig medgørlig og fleksibel at arbejde med.

Lav selv betonvæg

Contecos fleksible beton eller maling, der ligner beton, er det ideelle produkt for dig, der elsker gør-det-selv projekter og/eller gerne vil piftet hjemmet op med det rustikke, rå, urbane betonlook. Med vores betonspartel behøver du ingen håndværksmæssig baggrund for at skabe et flot resultat. Se nedenfor hvordan du kommer i gang med dit projekt og find alt, hvad du skal bruge for selv at lave en fløjlsblød eller rustik betonvæg.

Sådan laver du en væg i betonlook

 • Inden du går i gang med at påføre Conteco på din væg, skal du sørge for, at væggen har en ensartet overflade og ikke absorberer. Conteco bliver påført i tynde lag (på cirka 0,5 mm pr. lag) af 2-3 omgange, så derfor vil ujævnheder skinne igennem. Tænk på at forberede din væg på samme måde, som hvis du skulle male den.
 • Afdæk paneler med malertape og dæk også dit gulv af, inden du påfører Conteco på væggen.
 • Bland Conteco efter anvisningen på produktet og se vores guide for systemopbygning til dit projekt.
 • Du kan selv bestemme udtrykket i overfladen, alt efter hvordan du spartler, maler eller ruller Conteco på. Hvis du ikke er helt tilfreds med udtrykket, kan du lægge et nyt lag ovenpå.
 • Tørretiden er 45-60 minutter pr. lag ved stuetemperatur. Se vores guide for den korrekte systemopbygning til dit projekt.
 • Hvis du ønsker et helt jævnt udtryk, kan du med fordel slibe med korn 150 slibenet inden du påfører næste lag. Det anbefales at slibe lige efter betonlaget er tørt, da det kan være svært at slibe i hærdet beton.
 • Inden næste lag påføres, mættes overfladen med vand ved hjælp af en forstøver.
 • Når du er tilfreds med resultatet, lader du væggen tørre helt og påfører derefter Conteco Color Sustainer Plus med rulle i et tyndt, heldækkende lag. Når det er tørt, kan du vælge at påføre Conteco Beton Sealer, hvis din betonvæg er i et udsat område, som f.kes. i køkken eller badeværelse.

Tips til betonvæg

Hvis du gerne vil skabe et unikt og personligt udtryk på din indendørs betonvæg, så kan du lade være med at pudse den helt op først. Så skinner ujævnheder, riller og huller igennem, og du vil få et udtryk, der minder endnu mere om et råt betonelement. Hvis du alligevel fortryder resultatet og synes, der er for råt, så kan du spartle væggen op og starte forfra med at påføre Conteco.

Conteco farvet betonvæg i badeværelse

Det skal du bruge til en gør-det-selv betonvæg

Her kan du se alt hvad du skal bruge til din gør-det-selv betonvæg. I vores webshop finder du, foruden Conteco produkter, et stort udvalg af produkter til forarbejde og tilbehør.

 • Conteco produkter til dit projekt
 • Et glittebræt i stål eller plast
 • Arbejdshandsker, støvmaske og andre værnemidler
 • Boremaskine og blandepropel
 • Vægt til afvejning af produkter
 • Spande til opblanding
 • Spand med rent vand til rengøring af værktøj
 • Forstøver
 • Malertape, afdækning og hobbykniv
 • Slibeudstyr
 • 1-2 korthårede lakruller (8-10 mm luv)
 • Evt. en pensel

Inspiration til indendørs betonvæg

Kun fantasien sætter grænser for, hvor du kan bruge betonoverflader i dit hjem. Et oplagt sted at kaste sig ud i en smuk, rustik betonvæg er i soveværelset, hvor du for eksempel kan skabe en poleret betonvæg, der fremstår som en smuk ramme omkring sengen. Eller hvad med i stuen, hvor en væg i er oplagt omkring fjernsynet eller på væggen bag sofaen.

Hvis du har et klassisk, hvidt køkken, kan du også prøve at male en væg med Conteco fleksibelt beton dér, hvor du normalt ville sætte klinker op. Det giver et unikt udtryk og overfladebehandlingen på Conteco gør, at det er lige så rengøringsvenligt og smudsafvisende som klinker.

Betonvæg med slidstærk overflade

Når du har lavet en poleret betonvæg med Conteco og afslutter med at overfladebehandle med et lag af Conteco Beton Sealer, bliver overfladen, modsat sandspartel, enorm slidstærkt og modstandsdygtigt overfor snavs, fedtstoffer og rengøringsmidler. Dette gør vores overfladebelægning velegnet til køkkener eller andre steder, hvor en betonvæg vil kunne blive udsat for fedt, snavs og smuds.

Kom godt i gang

Du kan købe alle produkterne i Conteco serien i webshoppen her på Conteco.dk. Hvis du er i tvivl om, hvad der passer til dit hjem, eller hvordan du laver en væg med Conteco, så hjælper vi dig også gerne med alt fra rådgivning til henvisning af en håndværker. Du kan enten tage kontakt til os eller benytte vores produktberegner, så du får de rigtige mængder til dit projekt. Du kan også hente vores Conteco guide, der beskriver processen trin-for-trin.

Sådan kan du få betonlook i dit hjem

Der er mange muligheder, hvis du drømmer om et råt betonlook i dit hjem. Conteco fleksibelt beton kan bruges på alle overflader, men de mest oplagte er gulve, vægge, møbler og i badeværelset, hvor du kan lægge betonmalingen ovenpå dine eksisterende overflader – for eksempel træ, klinker og linoleum.

Se her hvor nemt det kan gøres

Hos Conteco elsker vi det urbane, rå, New Yorker look, som indendørs betonoverflader kan give. Denne passion vil vi gerne dele med så mange som muligt, og netop derfor skal det være simpelt at anlægge betonspartlen på alle overflader.

Du kan se alle instruktionsvideoerne her på Conteco.dk

Gode råd

Med Conteco fleksibelt beton kan du nemt og hurtigt få et urbant betonlook.

Conteco kan benyttes i hele din bolig – også i vådrum. Kun fantasien sætter grænser.

Den fleksible beton påføres nemt og hurtigt uden at du går på kompromis med betonens klassiske styrke.

Conteco Beton Sealer gør, at Conteco overfladen kan tåle de fleste kemikalier. Vi anbefaler dog altid, at man følger vores pleje- og vedligeholdelsesplan for optimal beskyttelse af overfladen.

Med Conteco bliver det muligt at genbruge gamle gulve og give dem nyt liv. Det er både godt for miljøet og økonomien.

Ofte stillede spørgsmål om betonvægge

Kan man bruge Conteco bag vask og komfur i et køkken?

Man kan sagtens bruge Conteco på vægge i udsatte områder, som f.eks. i et køkken, hvor væggen udsættes for spild mv. Her vil man behandle væggen med vores Beton Sealer, som gør, at væggen kan rengøres – præcist som hvis der var tale om enhver anden Conteco overflade. Læs mere om, hvordan du kan rengøre Conteco her.

Hvordan laver man en væg i New Yorker look med Conteco?

Conteco er det ideelle produkt, hvis man ønsker en rå væg i New Yorker look. Her anbefaler vi, at man vælger en af vores grå Concrete nuancer og påfører Conteco med en stålspartel, som bidrager til meget farvespil i overfladen. Se vores farveudvalg her og få tips til påføring med vores instruktionsvideoer.