HÅNDVÆRKER? KONTAKT ERHVERV@CONTECO.DK
LEVERING 1-4 HVERDAGE
SHOWROOM AMAGER & MIDDELFART
LEVERING 1-4 HVERDAGE

Hvorfor bør du overveje at vælge Conteco beton frem for microcement?

Mange vil i deres søgen efter den rigtige type beton eller færdigbetonløsning til overfladebehandlinger i boligen støde på produktet microcement eller microbeton. Et produkt, der ofte tilbydes i sortimentet hos professionelle fagfolk og håndværkere.

For dig som forbruger, handyman eller semi-professionel kan brugen af microcement dog medføre en række udfordringer, som du ikke vil opleve, når du vælger at bruge Contecos betonproduktserie. Disse udfordringer mener vi, at du bør være opmærksom på, inden du træffer dit endelige valg.

Brug indholdsfortegnelsen og få dit svar hurtigt:
1. Kort fortalt: Hvad er forskellen?
2. Hvad er microcement?
3. Hvad er Conteco beton?
4. Fordele ved microcement
5. Ulemper ved microcement
6. Microcement kan kun anvendes af professionelle
7. Conteco er din gør-det-selv betonløsning
8. Microcement er ikke designet til bløde belægninger
9. Conteco kan benyttes overalt
10. Conteco og Ardex – den perfekte synergi
11. Conteco er UV-resistent
12. Bestil Conteco beton i dag

Betongulv fra Conteco i gang uden brug af microbeton

Kort fortalt: Hvad er forskellen?

Conteco beton og microcement er to sider af samme sag. Microcement har dog en række ulemper til sammenligning med Conteco, som du bør være opmærksom på, førend du tager dit endelige valg:

1. Microcement kan som oftest ikke benyttes på bløde belægninger som vinyl og linoleum, men skal i stedet anlægges på en hård overflade. Det skyldes, at nogle typer af microcement kan knække, hvis det smøres ud i et lag, der er for tyndt.
Til sammenligning påføres Conteco i lag af 0,3-0,5 mm og kan benyttes på stort set alle overflader.

2. Etableringstiden for microcement er markant længere end med Conteco beton. Med Conteco kan du få klaret dit gør-det-selv projekt på en weekend svarende til 1 til 2 dage.

3. Microcement kræver ofte en særlig certificering, førend man selv kan påføre eller anlægge microcement. Dermed kan microcement oftest kun håndteres af professionelle med høje timepriser.
Conteco kan derimod bruges af alle, certificering eller ej, både private gør-det-selv folk og professionelle håndværkere.

4. Conteco er som det eneste lignende produkt på markedet MK-godkendt til vådrum og kan derfor bruges både ved totalrenovationer og nybyggeri. Microcement kræver derimod, at der anlægges fliser og vådrumsmembran, før det må bruges til disse formål.

5. Mange former for microcement er til sammenligning med Conteco ikke UV-resistent, hvorved overfladen kan blive beskadiget eller misfarvet af solens stråler.

Kort sagt kan du selv stå for dit renoverings- eller udsmykningsprojekt, når du bruger Contecos betonblanding i stedet for microcement. I alle tilfælde med et flot og elegant resultat i vente efter få timers arbejde.
Se videoen nedenfor og bliv klogere på Conteco beton.

Hvad er microcement?

Over de seneste år har flere og flere boligejere søgt at få det moderne, rå og upolerede, urbane betonlook fra storbyen ind i boligindretningen.

Den trend har medført, at der i dag findes en række forskellige typer beton til overfladebehandling af vægge, gulve og møbler, herunder Contecos fleksible beton og microcement, der også kaldes microbeton.

Microcement er i sin grundform en særlig type mørtel bestående af cementpulver og vand. I cementen tilsættes ofte en form for farvestof for at skabe den ønskede farve eller den rigtige nuance af grå.
I modsætning til microcement giver Conteco beton dig uendelige muligheder. Her kan du slippe fantasien løs og være kreativ, når du vil have det flotte betonlook i dit hjem.

Det skyldes blandt andet, at microcementens anvendelsesmuligheder er begrænsede. Derudover har Conteco en række fordele, som du ikke får glæde af, når du vælger microcement. Dette vil blive uddybet nedenfor.

Se de mange farvemuligheder og nuancer fra Contecos betonfarveudvalg her.

Hvad er Conteco beton?

Conteco er et fleksibelt gør det selv betonprodukt, der kan bruges til udsmykning og renoveringer i boligen. Det har den samme hårdhed og slidstyrke, som du kender fra almindelig beton.

Modsat almindeligt beton kan Conteco males eller spartles ud i et millimeter tyndt lag, hvilket gør det særligt anvendeligt til udsmykning af gulve, vægge, trapper, baderum, bordplader og endda møbler.

Conteco betonen kan tilsættes flere forskellige farver, og strukturen eller “looket” i betonen kan tilpasses din stil. Derfor minder Conteco beton på mange måder minder om det microcement, microbeton og lignende produkter.

Sammenlignet med microcement er Conteco beton ofte:

1. Mere alsidig fordi det kan anlægges på næsten alle belægninger i et millimeter tyndt lag.

2. Et bedre valg til vådrum fordi det ikke kræver, at der først anlægges fliser og vådrumsmembran.

3. Lettere at have med at gøre, da Conteco beton er et gør det selv produkt.

Fordele ved microcement

Fordele ved microcement
Rengøring: Microcementgulve er forholdsvist lette at vedligeholde og rengøre. Du kommer langt med lidt vand, neutral sæbe og en gulvmoppe. Du skal dog være opmærksom på, at nogle former for microcement helst skal genbehandles med flydende voks et par gange om året, hvis du vil bevare den skinnende overflade.

Farvevalg: Microcement kommer i mange forskellige nuancer og farver. Farvens intensitet kan øges ved at skrue op for mængden af pigment, der tilsættes blandingen.

Styrke: Ligesom Conteco er microcement utrolig stærkt, og det vil give dig en meget solid overflade på gulvet. For at sikre den kemiske og mekaniske styrke skal micromenten dog anlægges korrekt, hvorfor arbejdet som oftest bør udføres af certificerede håndværkere.

Renovation og dekoration: Microcement kan både anvendes til renovation og dekoration i hjemmet.

Holdbarhed: Så længe du sørger for at vedligeholde dit microcementgulv løbende, så giver gulvet dig en langvarig holdbarhed.

Ulemper ved microcement

Ulemper ved microcement
Gør det ikke selv: Mange former for microcement er ikke designet som et gør det selv produkt. Disse typer skal håndteres af professionelle håndværkere med en særlig certificering.

Tidskrævende arbejde: Afhængigt af projektets omfang og antallet af kvadratmeter vil det typisk tage omkring 5 dage at anlægge microcement. Det skyldes, at tørretiden er relativt lang sammenlignet med andre alternativer.

Ikke alle overflader kan bruges: Microcement skal i mange tilfælde lægges i et forholdsvist tykt lag. Derfor kan det ikke altid bruges på bløde belægninger som linoleum og vinyl. Dette er vigtigt, at være opmærksom på, da microcement i det tilfælde vil sprække, når microcementen tørrer.

Sollys: Microcement er som oftest ikke UV-resistent. Derfor kan der opstå misfarvninger, hvis cementen udsættes for sollys.

Vådrum: Ønsker du at bruge microcement i badeværelset, skal du være opmærksom på, at det ikke i sig selv er vådrumsgodkendt. Du skal derfor først etablere en godkendt opbygning på dit undergulv som f.eks. vådrumsmembran og fliser. Først når dette er gjort kan du fuldspartle og prime underlaget for til sidst at gå i gang med lagene af microcement.

Microcement kan oftest kun anvendes af professionelle

Microcement er som oftest ikke et gør-det-selv produkt, idet meget udførsel af microcement kræver en certificering. Certificeringen vil professionelle oftest få fra et længere kursus, hvor håndværkeren får de fornødne kompetencer til at kunne benytte microcementen, uden at den sprækker, knækker eller ødelægges på anden vis.

Microcementen får nemlig sin styrke og fleksibilitet fra cementens kemiske sammensætning, der endvidere har til formål at gøre den smuds-, støv, og vandafvisende. Såfremt microbetonen ikke behandles efter strenge, professionelle anvisninger, er der stor sandsynlighed for, at cementen ikke opnår den ideelle “mekaniske styrke” eller den korrekte finjustering.

Conteco er din gør-det-selv betonløsning

Til sammenligning kan Conteco beton benyttes af alle (både private og professionelle), hvad enten du vil lave en betonvæg, et betongulv, renovere badeværelset eller køkkenets klinker og fliser, lave en ny overflade på dine møbler, bordplade, trapper og så videre. Det skyldes, at du ikke behøver nogen form for erfaring eller certificering for at bruge Conteco.

Skulle du dog have brug for hjælp, har vi udarbejdet en række instruktionsvideoer, der med lyd og billeder forklarer dig igennem hele processen fra start til slut.

Med andre ord kan du selv skabe det svært eftertragtede, smarte, skandinaviske look uden høje, uventede håndværkerregninger eller gebyrer. Med Conteco får du den ideelle gør-det-selv beton.

Se hvordan du kommer i gang med Conteco her.

Microcement og Conteco sammenligning infografik

Microcement er ikke designet til bløde belægninger

I modsætning til de gængse former for microcement kan Conteco bruges på alle typer overflader og endda bløde belægninger som vinyl og linoleum. Dette skyldes, at Conteco kan smøres ud et lag på 1 mm tykkelse – en tykkelse, hvor microcement oftest vil knække.

Som oftest vil microcement skulle anlægges i et lag på minimum 3 mm, hvilket skaber yderligere begrænsninger for dens anvendelse. 3 mm lyder ganske vist ikke af meget, men det kan have stor betydning, når cementen eksempelvis påføres møbler eller bordplader.

Conteco kan benyttes overalt

Contecos betonløsning kan benyttes på mange forskellige typer overflader både inden- og udendørs, da det er støv-, smuds- og vandafvisende. Derfor kan Conteco beton let benyttes til at dekorere og renovere badeværelser eller køkkener, på fliser og klinker eller andre rum, hvor vægge og gulv udsættes for vand eller fugt.

Netop det faktum, at betonen kan lægges ovenpå en eksisterende overflade medfører, at du ikke behøver at fjerne det eksisterende betonlag, klinker eller andet underlægningsmateriale, før Conteco beton anlægges.

Conteco kan endvidere anvendes på bløde overflader såsom vinyl eller linoleum. I modsætning til microcement sprækker Conteco beton ikke, når det smøres ud i et tyndt lag. Conteco beton er derimod mere fleksibel og kan smøres ud i en tykkelse på 1 mm, hvilket medfører, at betonen kan spartles, rulles, smøres eller males på alle tænkelige overflader.

Contecogulv gør det selv microcement

Conteco og Ardex – den perfekte synergi

Med Contecos mange muligheder og brugervenlighed har vi siden begyndelsen kunnet tilbyde private og professionelle et betonprodukt, der gør det endnu lettere at skabe det helt rigtige nordiske betonlook.

Badeværelsesgulv lagt med Conteco beton i stedet for microcement

I modsætning til microcement har Conteco nemlig gennem et samarbejde med virksomheden Ardex, der producerer vådrumssystemer, opnået en MK-godkendelse, som de eneste på markedet. Denne godkendelse medfører blandt andet, at du som privat eller professionel kan lave en godkendt gør-det-selv betonløsning i badeværelset både hurtigere og billigere end med microcement.

Det skyldes, at du med microcement er nødt til at anlægge membran og fliser og spartle, førend produktet kan påføres. MK-godkendelsen er en dansk ordning for materialer og konstruktioner, der dokumenterer, at materialerne efterlever dansk lovgivning.

Badekar i badeværelse med Conteco Ardex microcement

Det der er helt særligt ved MK-godkendelsen, er at den strækker sig ud over det gængse grundlag for bygningsreglementet, standarder og normer i processen. Godkendelsen bekræfter nemlig, at produktet kan anvendes, efter de instrukser for anvendelse, som er blevet oplyst af producenten. Ligeledes dokumenterer godkendelsen, at produktet frit må anvendes i overensstemmelse med det danske bygningsreglement.

I samarbejdet med Ardex’ vådrumssystemer 7+8 og SK 100 W, kan Conteco derfor levere et produkt, der egner sig til totalrenoveringer og nybyggeri, da betonen efterlever kravene i den danske lovgivning. Microcement har omvendt ikke denne certificering, hvilket begrænser dens anvendelsesmuligheder, når du enten vil foretage en renovering med beton eller udsmykke dit hjem.

Synergien mellem Ardex og Conteco skaber fantastiske muligheder for dig, der ønsker det eftertragtede, skandinaviske betonlook. Du kan nemlig klare hele projektet hurtigt og effektivt selv i bedste gør-det-selv stil.

Sammenligning badeværelse før og efter med Conteco beton uden brug af microcement

Til sammenligning kan microcement tage op til en uge at montere, mens Conteco anlægges på et par dage. Prøv Contecos mængdeberegner her og start dit næste gør-det-selv beton projekt.

Køkkengulv beton Conteco diy microcement

Conteco er UV-resistent

Er du arkitekt, byggeansvarlig, håndværker eller blot nysgerrig på materialevalg og materialernes anvendelse, er det værd at nævne, at Conteco i sin fulde opbygning er UV-resistent. Blandt andet opfylder betonen kravene fra INSTA800 (dokumentation af rengøringskvalitet) samt en række andre tests.

Fordelen ved den UV-resistente overflade er, at gulve eller vægge, der udsættes for sollys over længere perioder for eksempel i sommermånederne ikke misfarves af solen. Med andre betontyper kan farven nemlig blive gullig ved UV-påvirkning.

Køkken lavet med Conteco beton

Bestil Conteco beton i dag

Contecos betonløsning er din genvej til drømmen om en bolig med et flot, moderne betonlook. I forhold til mange typer microcement har Conteco en række fordele, der kan opsummeres således:

  1. Du kan selv påføre, anlægge eller montere betonen uanset tidligere erfaring eller håndværksniveau og uden en certificering.
  2. Dette gør også dit projekt væsentlig billigere, da du i så fald kun betaler for materialerne og slipper for de høje priser på håndværkere.
  3. Conteco beton virker på alle tænkelige overflader både indendørs og udendørs, i vådrum, på terassen, i køkkenet, i badet, i soveværelset, på vægge, møbler, gulve, på klinker, fliser, træ, vinyl, linoleum – ja, det er kun fantasien, der sætter grænser.
  4. Contecos etableringstid er markant kortere end de gængse typer microcement.
  5. Conteco er MK-godkendt til vådrum. Derfor kan Conteco bruges til alt fra dekoration og udsmykning til totalrenovationer og nybyggeri.
  6. Conteco er UV-resistent, og betonens flotte farve og glans vil derfor ikke tage skade af solens stråler.

Alle betonfarver til sammenligning med microcement

Er du klar til at bestille Conteco nu? Klik her og prøv vores beregner. Du skal blot vælge rum og overflade, indskrive overfladearealet og vælge den farve, som du drømmer om. Så sørger vi for at beregne, hvor meget du skal bruge.

Kontakt Conteco

Skulle du have spørgsmål til vores produkter, mængdevurdering eller har du særlige ønsker, så må du ikke tøve med at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig med at realisere dine betondrømme.

Du skal også være meget velkommen til at ringe på tlf. +45 53 65 08 80, hvis du har spørgsmål til betonens anvendelse eller montering. Vi anbefaler også, at du læser vores guide grundigt igennem, før du begynder dit gør-det-selv betonprojekt.

Læs mere om beton fra Conteco her.