HÅNDVÆRKER? KONTAKT ERHVERV@CONTECO.DK
LEVERING 1-4 HVERDAGE
SHOWROOM AMAGER & MIDDELFART
LEVERING 1-4 HVERDAGE

Conteco er nu MK-godkendt: Hvad betyder dette for dig?

Conteco har i samarbejde med vådrumssystemet fra Ardex – Ardex 7+8 og SK100W – opnået MK-godkendelse til vådrum, hvilket flytter grænserne for mulighederne med beton.

MK-godkendelsen for materialer og konstruktioner til byggeri er din garanti for, at du sikkert og lovligt kan anvende Conteco til nybyg og totalrenovering af vådrum, sammen med Ardex vådrumsopbygning.

Derudover er Conteco den første og eneste løsning af sin slags, der er MK-godkendt på markedet.

 

MK-godkendt til vådrum

Godkendelsen har blandt andet gjort det muligt, at istandsætte et badeværelse i betonlook på under en uge, også selvom der ikke ligger en eksisterende, godkendt vådrumsbelægning på gulv og væg.

Dette er muligt da både produkterne fra Ardex og Conteco er lette at bearbejde, samt hurtigttørrende, hvilket giver en hurtig arbejdsproces – uden at gå på kompromis med kvalitet og sikkerhed.

MK-godkendelsen har altså stor betydning for dig, der står og skal renovere et vådrum fra bunden, eller vil anvende Conteco til nybyg. Conteco kan selvfølgelig stadig påføres en eksisterende vådrumsbelægning, hvor dette ønskes!

MK-godkendt til totalrenovering og nybyg

Går du med tanken om at forny dit badeværelse? Ved totalrenovering eller nybyg skal Conteco anvendes sammen med en vådrumsmembran fra Ardex (7+8 tætningsklæber, samt SK100W tætningsdug). Dette er nødvendigt for at opnå MK-godkendelsen fra ETA Danmark.

I den sammenhæng vil vi altid anbefale, at du anvender et VA-godkendt afløb med klemring til badeværelset, når du totalrenoverer eller nybygger med Conteco.

Et VA-godkendt afløb sørger nemlig for, at dugen trækkes helt ned i afløbet og bliver klemt fast. Dette sikrer, at tilslutningen bliver helt tæt.

 

Hvad er MK-godkendelsen fra ETA Danmark?

MK-godkendelsen (MK står for materialer og konstruktioner) er som navnet indikerer en dansk ordning for materialer og konstruktioner. Den benyttes til at dokumentere, at konstruktionen samt alle anvendte materialer lever op til dansk lovgivning.

MK-godkendelsen er med andre ord både din og forhandlerens sikkerhed for, at byggeriet og byggeprodukterne lovligt kan anvendes i Danmark.

MK-godkendelsen er særligt anvendelig, da den omfatter materialer og konstruktioner, der ikke kan blive bedømt alene gennem bygningsreglementets normer og standarder. Dette er relevant for forbrugere, der tænker ud af boksen ved totalrenoveringer og nybyg, fordi innovative projekter sjældent følger standarderne.

Når et projekt ikke følger bygningsreglementet, bliver det også sværere at kontrollere og vurdere, med mindre man har en MK-godkendelse.

Kort sagt kan du altid føle dig sikker, når du laver en vådrumsløsning med Conteco og Ardex, som følge af kombinationens MK-godkendelse fra ETA Danmark.

Du kan se dokumentationen for den gældende godkendelse her.

 

Hvad er ETA Danmark?

ETA Danmark er en organisation, som i mere en 40 år har udstedet frivillige godkendelser til danske virksomheder, der overholder strenge kvalitetskrav til konstruktioner og materialer.

En ETA (European Technical Assessment) er et frivilligt certifikat, der kan søges for alle produkttyper. Med denne godkendelse kan man også CE-mærke sit produkt, hvilket angiver, at produkter er i overensstemmelse med EU-lovgivning.

På samme måde som med MK-godkendelsen er ETA’er særligt brugbare, når der ikke findes en etableret bygge- eller produktstandard.

Med ETA-godkendte produkter kan man nemlig være sikker på, at alle konstruktioner og anvendte produkter stemmer overens med gældende lovgivning i Danmark.

 

Sådan laves en MK-godkendt vådrumsopbygning

For at få det bedst mulige resultat med Conteco og Ardex anbefales det, at du følger Conteco’s guide til MK-godkendt vådrumsopbygning nøjsomt. Du finder hele guiden her.

 

Kontakt Conteco

Har du nogle spørgsmål? Kontakt os endelig på info@conteco.dk eller på telefon +45 53 65 08 80 alle hverdage mellem 08.30-15.30 (lukket onsdag).

Du kan også bruge vores kontaktformular.