DIY: Betonbord

Har du også forelsket dig i trenden med rustikke betonborde i boligen? Nu har du muligheden for at lave dit eget betonbord i bedste IKEA-hack stil, ved brug af den fleksible beton fra Conteco – og så kan du endda gøre det på en weekend.

Det skal du bruge:

  • En bordplade (laminat, mdf, træ eller lign.)
  • Bordben
  • Rulle til påføring af Beton Sealer
  • Conteco produkter (find vores produktberegner HER)
  • Conteco startkit 

Inden du går igang forberedes overfladen alt afhængigt af, hvilket materiale du har valgt. Det essentielle er, at overfladen er ensartet og ikke-absorberende. Hvis bordpladen er af MDF anbefaler vi derfor, at overfladen grundes med f.eks. trægrunder inden påføring for at gøre overfladen mindre absorberende. Conteco kan også påføres en bordplade af træ, eller en laminatbordplade som i dette projekt. Her anbefaler vi, at overfladen slibes let for at optimere vedhæftningen.

Når bordpladen er klargjort blandes Conteco Beton (Basic/Medium/Fine) med Conteco Color Pigment for at opnå den ønskede nuance. I vores guide finder du blandingsforhold for de vejledende farver. Mixturen blandes herefter med Mix & Primer i forholdet 1:2.

Påfør første lag, ved at fordele Conteco i et tyndt lag – så tyndt som muligt (ca. 0,5 mm), med valgte værktøj iht. den type overflade du ønsker. Til dette projekt er der anvendt en stålspartel, hvilket giver overfladen et flammet look.

Inden betonen tørrer og næste lag påføres, slibes overfladen let med sandpapir korn 120/150. Herefter fugtes overfladen med vand i en forstøverflaske, hvilket optimerer vedhæftning og gør overfladen klar til næste lag Conteco. Yderligere lag påføres, indtil det ønskede resultat er opnået – typisk efter 2-3 lag.

Når resultatet er som ønsket og tørt, behandles overfladen med Conteco Color Sustainer, der påføres en microfiberklud og masseres ind i overfladen i et tyndt lag.

Til sidst påføres Conteco Beton Sealer for at gøre overfladen vandafvisende, samt modstandsdygtig overfor fedt og rengøringsmidler. Conteco Beton Sealer blandes efter forskrifterne på emballagen og påføres i to lag á 100ml/m2 (samlet 200ml/m2).

Det er vigtigt, at der konstant er rigeligt Beton Sealer på rullen, for at forsegle overfladen korrekt. Når første lag er tørt efter ca. 45-60 min. ved stuetemperatur og den mælkehvide overflade er forsvundet, kan du påføre andet lag. Herefter skal overfladen hærde i 7 dage – og så er du klar til, at tage dit nye flotte betonbord i brug! 🙂

Tip: Sådan opnår du det rigtige look!

Ønsker du et flammet look med masser af farvespil – eller går du efter noget mere ensartet? Hemmeligheden bag de forskellige looks ligger i valget af værktøj. For det flammede look anbefaler vi, at du vælger et glittebræt i stål, hvorimod en gummispartel vil give et ensartet look. Du kan også bruge pensel eller rulle for at opnå dit ønskede look. Kun fantasien sætter grænser! 

Har du prøvet vores produktberegner?

Vores produktberegner gør det let og gennemskueligt at regne ud, hvilke produkter dit projekt kræver – og hvad dit projekt vil koste. Følg vores step-by-step beregner og kom tættere på dit betonprojekt her

Conteco
A.P. Møllers Allé 39A – Syd
2791 Dragør

Tlf.: +45 5365 0880

info@conteco.dk

copyright

en del af