HÅNDVÆRKER? KONTAKT ERHVERV@CONTECO.DK
LEVERING 1-4 HVERDAGE
SHOWROOM AMAGER & MIDDELFART
LEVERING 1-4 HVERDAGE

DIY: Betonbord eller betonbordplade

Har du som så mange andre også forelsket dig i trenden med rustikke betonborde til boligen? Nu har du muligheden for at lave dit eget betonbord i bedste IKEA-hack stil ved brug af den fleksible beton fra Conteco – og så kan du endda gøre det helt selv på en enkelt weekend.

Hvad enten du ønsker et beton spisebord, sofabord, tv-bord, skrivebord eller en beton køkkenbordplade, så kan du hurtigt og enkelt lave en flot betonbordplade med Conteco’s unikke og fleksible betonblanding. Er du klar til at komme i gang, skal du blot følge nedenstående guide.

1. Betonbordplade – alt du skal bruge
2. Inden du påfører betonen på bordpladen
3. Påføring af Conteco Beton på bordplade
4. Fuldend dit nye betonbord
5. Hvor kan jeg bruge Conteco?
6. Beton køkkenbordplade
7. Beton spisebord
8. Beton sofabord eller tv-møbel
9. Beton havebord
10. Erstat helstøbte betonborde/cementborde

Betonbordplade – alt du skal bruge

Hvad enten du laver et betonbord helt fra bunden eller påfører Conteco på en eksisterende bordplade, er der en række nødvendige remedier, du skal bruge for at komme i gang med dit gør-det-selv bordpladeprojekt:

  • En bordplade (laminat, mdf, træ eller lign.)
  • Rulle til påføring af Beton Sealer
  • Conteco produkter (beregn præcise mængder her)
  • Conteco startkit
  • Bordben

Inden du påfører betonen på bordpladen

Inden du går igang, forberedes bordoverfladen forskelligt afhængigt af den eksisterende bordplade eller overflade. Heldigvis er det ikke svært at skabe et flot resultat, uanset om det er spisebordet, sofabordet, tv-møblet eller køkkenbordpladen, der trænger til en opdatering.

Det essentielle er, at overfladen er ensartet og ikke-absorberende.

Hvis bordpladen er af MDF (Mittel-Dichte Faserplatte) anbefaler vi derfor, at overfladen grundes med for eksempel trægrunder inden påføring for at gøre overfladen mindre absorberende.

Conteco kan også påføres en bordplade af træ, eller en laminatbordplade som i dette projekt. Her anbefaler vi, at overfladen slibes let for at optimere vedhæftningen.

Skulle du have yderligere spørgsmål til, hvordan du selv laver den flotteste betonbordplade med Conteco, skal du være velkommen til at kontakte os.

Overfladebehandling af betonkøkkenbordplade

Påføring af Conteco Beton på bordplade

Når bordpladen er klargjort, blandes Conteco Beton (Basic/Medium/Fine) med Conteco Color Pigment for at opnå den ønskede nuance.

I vores guide finder du blandingsforhold for de vejledende farver. Mixturen blandes herefter med Mix & Primer i forholdet 1:2. På den måde sikrer du, at din betonbordplade bliver så hårdfør som overhovedet muligt, så du kan få glæde af den smukke overflade i mange år.

Påfør første lag ved at fordele Conteco i et tyndt lag – så tyndt som muligt (ca. 0,3-0,5 mm) – med valgte værktøj iht. den type overflade, du ønsker. Til dette projekt er der anvendt en stålspartel, hvilket giver overfladen et flammet look.

Når betonen er tør, slibes overfladen let med sandpapir korn 150. Herefter fugtes overfladen med vand i en forstøverflaske, hvilket optimerer vedhæftningen og gør overfladen klar til næste lag Conteco. Yderligere lag påføres, indtil det ønskede resultat er opnået – typisk efter 2 lag på bordplade.

Har du ikke en forstøverflaske, får du én med i Contecos start-kit.

Gør det selve bordplade i beton til stuen

Fuldend dit nye betonbord

Nu er du snart færdig med dit nye, flotte betonbord. Når resultatet er som ønsket og tørt, behandles overfladen med Conteco Color Sustainer, der påføres med en microfiberklud og masseres ind i overfladen i et tyndt lag. Denne efterbehandling søger for, at farven fra naturpigmentet i betonoverfladen beskyttes og vedligeholdes, så du får mest muligt glæde ud af dit nye betonbord.

Til sidst påføres Conteco Beton Sealer for at gøre overfladen vandafvisende, samt modstandsdygtig over for fedt og rengøringsmidler. Dette er særligt vigtigt, hvis du vil lave en betonbordplade til køkkenet, hvor støv og urenheder let kan samle sig. Conteco Beton Sealer blandes efter forskrifterne på emballagen og påføres i minimum to lag til en samlet mængde på 200ml/m2 er opnået.

Det er vigtigt, at der konstant er rigeligt Beton Sealer på rullen, så at overfladen bliver forseglet korrekt. Når første lag er tørt efter ca. 45-60 min. ved stuetemperatur, og den mælkehvide overflade er forsvundet, kan du påføre andet lag. Herefter skal overfladen hærde i 7 dage – og så er du klar til, at tage dit nye flotte betonbord i brug! 🙂

Hvor kan jeg bruge Conteco?

Conteco beton kan bruges i alle hjemmets rum (inklusiv vådrum) og endda udendørs til havebordet og andre glatte overflader. Sammenlignet med produkter som mikrocement og mikrobeton kan Conteco bruges af alle både med eller uden håndværkmæssig baggrund. Derudover er det både UV-resistent og utroligt slidstærk, hvilket skaber ubegrænsede anvendelsesmuligheder. Det betyder, at du kan slippe drømmene og fantasien løs i din boligindretning.

Conteco på gulve

Lav de smukkeste betongulve med Conteco beton. Det er hurtigt og let at udføre, og det kræver ikke nogen erfaring med hverken at spartle eller behandle overflader.

Badeværelser og vådrum

Skal du totalrenovere badeværelset? Med Conteco kan du få samme glatte betonoverflade på både gulve og vægge, så dit nye badeværelse bliver flot og helstøbt. På grund af vores samarbejde med Ardex kan Conteco også bruges i nyetablering af vådrum.

Betonvægge med Conteco

Trænger dit hjem til et frisk pust? Så er det helt oplagt at lave en betonvæg med Conteco’s unikke betonblanding. Vælg mellem mange forskellige farver.

Lav selv flotte betonmøbler

Nu kan du selv lave flotte betonmøbler. Conteco er nemlig så fleksibelt, at det kan påføres alle tænkelige overflader. Hvad med at lave en flot bordplade i køkkenet eller måske shine kaffebordet op i stuen? Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Savner du mere inspiration, eller vil du høre mere om Conteco’s anvendelsesmuligheder? Så kom forbi vores showroom. Vi glæder os til at se dig. Du kan finde vores showroom her.

DIY betonspisebord

Erstat helstøbte betonborde/cementborde

Med Conteco kan du lave de flotteste gør-det-selv projekter, der får din bolig til at skille sig ud. Om du så er på udkig efter et helstøbt beton- eller cementbord, er vi overbevist om, at du kan skabe et ligeså flot resultat med poleret beton fra Conteco.

I modsætning til helstøbte betonborde/cementborde er det lettere at flytte rundt på et overfladepoleret betonbord, når der eksempelvis skal gøres rent.

Betonbordplade under opbygning til et spisebord

Har du prøvet vores produktberegner?

Vores produktberegner gør det let og gennemskueligt at regne ud, hvilke produkter dit projekt kræver – og hvad dit projekt vil koste.

Følg vores step-by-step beregner og kom tættere på dit betonprojekt. Se hvad du skal bruge til betonbordpladen her

Betonbordplade køkken Conteco

Beton køkkenbordplade

Hvis du drømmer om det flotte betonlook i køkkenet, er det oplagt at polere spisebordet med Conteco. Med vores brede farveudvalg har du mulighed for at få et resultat, der matcher dine drømme. Find farverne her.

Spisebord i beton lavet med Conteco produkter

Beton spisebord

Spisebordet har en central placering i de fleste hjem.

Det tjener rollen som samlingspunkt for både familie og venner, når der skal hygges omkring god mad og drikke. Derfor skal du også have muligheden for at skabe et beton spisebord lige efter dine drømme.

Med Conteco smører du et tyndt lag på den eksisterende overflade. Så slipper du får at skulle slæbe et tonstungt, helstøbt betonbord ind i stuen for at fuldende din boligindretning.

Spisebord betonbordplade lavet med conteco

Beton sofabord eller tv-møbel

Conteco beton kan bruges på alle overflader. Derfor kan du lave flotte betonmøbler som sofaborde eller tv-møbler. Det er ikke spor svært, og du kan klare det hele selv på en weekend.

Beton havebord

Conteco er ikke som andre overfladebehandlende betontyper. Vores produkt er så slidstærkt, at det endda kan bruges udendørs.

Derfor kan du trække betonlooket ud i haven. Trænger havemøblerne til en opdatering? Så er det oplagt at lave et beton havebord med Conteco.

Tip: Sådan opnår du det rigtige look!

Ønsker du et flammet look med masser af farvespil – eller går du efter noget mere ensartet? Hemmeligheden bag de forskellige looks ligger i valget af værktøj.

For det flammede look anbefaler vi, at du vælger et glittebræt i stål, hvorimod en gummispartel vil give et ensartet look.

Du kan også bruge pensel eller rulle for at opnå dit ønskede look. Kun fantasien sætter grænser!