HÅNDVÆRKER? KONTAKT ERHVERV@CONTECO.DK
LEVERING 1-4 HVERDAGE
SHOWROOM AMAGER & MIDDELFART
LEVERING 1-4 HVERDAGE

New Yorker indretning – få den eftertragtede stil i dag

Rå vægge, betongulv, træbjælker og industrielt design er nogle af de første ord tankerne ledes hen på, når nogen siger new orker indretning. Hvis du også er én af dem, der har kastet sin kærlighed på new yorker stilens rustikke og upolerede karakter, men finder det svært at føre det moderne design ud i livet, får du fem konkrete løsninger i denne artikel. Det er heldigvis lettere end som så at føre det populære og eksklusive new yorker indretningsstil ud i livet. Med få ændringer kan du nemt få det industrielle design, der karakteriserer storby-looket til at skinne igennem i dit hjem. Også selvom du ikke bor i en store loftslejlighed i The Big Apple. Conteco guider dig her til, hvordan du opnår den eftertragtede New Yorker indretning.
Brug indholdfortegnelsen og få dit svar hurtigt:

1. Hvor stammer New Yorker-stilen fra?

2. Hvad kendetegner New Yorker indretning?

2.1. Løsning 1: Gå all-in på rå beton- eller stenvægge

2.2. Løsning 2: Praktiske og minimalistiske New Yorker-gulve

2.3. Løsning 3: Bryd indretningen med et statement piece

2.4. Løsning 4: Vis loftbjælkerne frem

2.5. Løsning 5: Skab mere plads med New Yorker-vægge

3. Opnå gør-det-selv New Yorker-stilen i dag

4. Kontakt Conteco


Hvor stammer New Yorker-stilen fra?

New Yorker-stilen har sine rødder i The Big Apple. Indretningsstilen, der også refereres til som urban living, kom frem i 60’erne i New York, hvor unge kunstnere begyndte at flytte ind på lofter i nedlagte fabriksbygninger for at have plads til deres kunstneriske produktioner. I den forbindelse skabte de en ny form for home-work-studio, og inspirationen til New Yorker-lejligheden, som vi kender den i dag, blev skabt. Det ledte til en nytænkning af interiør og indretning, og pludselig blev det moderne at bo råt og upoleret med fokus på at give plads til skønheden og simpliciteten i det industrielle design. I dag gør New Yorks arkitektoniske features og grænsesøgende design byen til et af de steder, interiørdesignere og arkitekter vender blikket mod, når de skal søge inspiration. New Yorker-stilen har for længst spredt sig fra de cool New Yorker lejligheder i The Big Apple. Folk fra hele verden lader sig inspirere af urban living og byder de industrielle referencer velkommen, når de skal indrette deres hjem.

Få New Yorker-stilen med én eller flere af disse fem tiltag

1. Gå all-in på rå beton- eller stenvægge: Har du eksisterende blottede murstensvægge, må du endelig ikke gemme dem væk. For at få den rå stil kan du også lave betonvægge, bruge naturtro tapeter eller andre replikerende materialer, som kan give indtrykket af beton/murstensvæggen.
2. Anlæg et New Yorker-gulv i beton: Gulvet er én af hjemmets største flader og kan derfor radikalt ændre på udtrykket. Med den rette beton kan du få et lækkert gulv, der er let at vedligeholde og billigere end man skulle tro.
3. Bryd indretningen med et statement piece: En stor, farverig sofa, blottede glødelamper uden skærm eller cykler på væggen er blot nogle af de indretningstiltag, der er med til at give New Yorker-looket.
4. Vis loftbjælkerne frem: Det er er et helt centralt karaktertræk for New Yorker-stilen, at materialerne skal vises frem. Så skulle du have loftbjælker i dit hjem, er det bare med at vise dem frem.
5. Opsæt en rå New Yorker-væg: Den kan skabe bedre ruminddeling samtidig med at lyset fortsat kan strømme gennem væggens ruder. Derfor er de særligt populære i små lejligheder.

Hvad kendetegner New Yorker indretning?

Den unikke New Yorker-indretningsstil emmer af rå luksuriøsitet og afspejler storbyens miks af kultur, kreativitet, pulserende energi og sofistikerede design. Den New York inspirerede indretning har et industrielt design, hvor beton, murstensvægge og loftsbjælker får lov til at indtage plads i rummet, og hvor farverne holdes i mørke toner. New Yorker-stilen handler altså om at give plads til det rustikke og upolerede, men på en stilfuld og moderne måde. Nedenfor guider vi dig til, hvordan du kan opnå hver af de enkelte elementer i New Yorker-stilen, uden du behøver at investere i håndværkere.

Løsning 1: Gå all-in på rå beton- eller murstensvægge

Et af de helt store kendetegn ved New Yorker-stilen er de rå og blottede murstensvægge. Dine vægges design er derfor et af de første steder, du skal vende din opmærksomhed mod, hvis du gerne vil bringe urban living stilen ind i dit hjem. De klassiske New Yorker-lejligheder får ofte deres rustikke look fra de røde murstens- eller betonvægge. Men du behøver nødvendigvis ikke grave murstensvæggene frem i dit hjem for at opnå det rustikke look. Der findes nemlig en meget lettere gør-det-selv løsning. Hvis du har kastet din kærlighed på de røde murstensvægge, findes der et utal af naturtro tapeter, som er ideelle, hvis du gerne vil have de klassiske New Yorker-murstensvægge. Et tapet er trods alt en mere uforpligtende løsning end en nedrivning af dine vægge. Du kan også vælge et mere industrielt udtryk og gå betonvejen. Med betonvægge kan du skabe et minimalistisk og eksklusivt udtryk, der passer lige ind i den populære New Yorker-stil. Hvis du ikke vil ud og investere i håndværkere, kan du nemt benytte dig af Contecos gør-det-selv beton. Contecos beton kan nemlig benyttes på alle flader og materialer, og det er derfor det perfekte produkt, hvis du gerne vil kaste dig ud i en gør-det-selv dekoration eller renovering af dit hjem.

Løsning 2: Praktiske og minimalistiske New Yorker-gulve

Gør det selv cementgulv på badeværelset I New Yorker-stilen sker der en sammensmeltning af Industri og moderne minimalisme, der tilsammen skaber et rustikt og upoleret look. Det afspejler sig bestemt også i gulvdesignet. Da stilen blomstrede op i 60’ernes New York, var de praktiske elementer i fokus, da de store industrielle loftslejligheder også blev brugt af kunstnerne som hjemmestudie. Et smukt sildebensparket har derfor ikke hjemme i den klassiske New Yorker-lejlighed. Tænk i stedet i materialer som beton for at opnå det cool, industrielle look, der kendetegner denne New Yorker indretning. De eksklusive og rå betongulve har bestemt sine fordele. Både når det kommer til design og i praktiske henseender i hverdagen. Betongulve tilfører rummet et minimalistisk og moderne touch, men er stadig en praktisk og holdbar løsning i den travle hverdag. Betons imponerende styrke kombineret med dets moderne look gør det også nemt at indrette efter. Hvis du gerne vil have et betongulv, der skiller sig ud, kan du med Contecos store udvalg af farvet gør-det-selv beton, gå i en anden retning end den klassiske grå beton. Hos Conteco har du også muligheden for at vælge mellem flere betonstrukturer, så du kan få netop det betongulv, du drømmer om.

Løsning 3: Bryd indretningen med et statement piece

Møbler er en væsentlig del af New Yorker indretningen. Med et par få og simple tilføjelser til dit hjem, kan du nemt bringe New Yorker-stilen ind i din boligindretning uden at pille ved dine vægge eller gulve. Et nemt sted at starte er med belysningen i dit hjem.

Lyset i et rum betyder meget. Det gør det også i New Yorker indretning, hvor de industrielle toner igen skinner igennem. Vælg en lampe inspireret af industrien i metal, eller læn dig op af det minimalistiske udtryk, hvor du dropper lampeskærmen og lader pæren hænge frit i rummet. Her bruges ofte store, flotte, runde glødepærer, der ikke giver et alt for skarpt lys.

En anden måde at bringe New Yorker-stilen ind i dit hjem på er ved at tilføje et farverigt statement piece til din indretning. Vælg en sofa i en fremtrædende farve såsom kongeblå, mal dit køleskab, lav din klassiske trappe om til en betontrappe eller hæng en flot cykel op på væggen. Gå i de gamle, kreative New York-kunstneres fodspor og tænk ud af boksen.

Løsning 4: Vis loftbjælkerne frem

New Yorker-stilen skiller sig ud på både vægge, gulve og selvfølgelig også loftsdesign. Her er fokus igen rettet mod det upolerede og rustikke, hvor rå loftsbjælker i træ får lov til at indtage pladsen. Der er ingen regler for, hvordan du skal indrette med loftsbjælker, og du kan enten gå efter det rustikke og naturlige trælook eller det mere polerede, malede design. Du kan matche de rustikke bjælker med basisfarver og naturmaterialer for at opnå et roligt og afbalanceret udtryk.

Løsning 5: Skab mere plads med New Yorker-vægge

Glasvægge er en af de helt store karakteristika ved New Yorker-stilen. Faktisk er de så populære i denne indretningsstil, at de ofte går under navnet New Yorker-vægge. De ikoniske glasvægge er en direkte reference til den industrielle stil, hvor denne type design ofte blev brugt til vinduer. Glasvægge er ideelle, hvis du gerne vil skabe mere lys og rummelighed, da de skaber en illusion af mere plads. New Yorker-glasvæggene er derfor gode som rumdelere. De kan nemt bruges til at opdele gang og stue samtidig med at lyset i dit hjem bevares. New Yorker-væggene kan med fordel også bruges til at indrette et hjemmekontor. Hvis der er brug for at afskærme kan dette nemlig nemt gøres med at par gulvlange gardiner.

Opnå gør-det-selv New Yorker-stilen i dag

Med Contecos betonløsning kan du nemt og hurtigt opnå det rå og eksklusive New Yorker-look uden håndværkere eller uoverskuelige tidshorisonter. Contecos beton er nemlig en begyndervenlig gør-det-selv løsning, hvis du gerne vil opnå et rustikt og upoleret betongulv eller rå betonvægge i ægte New Yorker-stil. Der er en lang række fordele ved, at benytte Contecos betonløsning til at realisere din New Yorker-drøm:
  • Du kan selv påføre, anlægge eller montere Conteco beton uanset tidligere erfaring eller håndværksniveau og uden en certificering.
  • Du slipper for de høje priser på håndværkere, da Conteco beton er ideelt til gør-det-selv projekter.
  • Conteco beton virker på alle tænkelige overflader både indendørs og udendørs, i vådrum, på terrassen, i køkkenet, i badet, i soveværelset, på vægge, møbler, gulve, på klinker, fliser, træ, vinyl og linoleum.
  • Conteco har en etableringstid på kun 1-2 dage, hvorfor du kan have mange gør-det-selv-projekter klaret på en weekend.
  • Conteco er MK-godkendt til vådrum. Du kan derfor også bruge Conteco til at opnå New Yorker-stilen på dit badeværelse.
  • Conteco er UV-resistent, og betonens flotte farve og glans vil derfor ikke tage skade af solens stråler.

Kontakt Conteco

Sidder du inde med spørgsmål til et af vores produkter, prisberegning eller ønsker du særlig vejledning, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at nå i mål med dine betondrømme og DIY beton projekter.

Du er også velkommen til at kontakte os på tlf. +45 53 65 08 80, hvis du har spørgsmål til betonens anvendelse eller montering. Vi anbefaler, at du ser vores dybdegående instruktionsvideoer og læser vores trin-for-trin guide til vores beton, før du begynder på dit gør-det-selv betonprojekt.

Er du klar til at bestille Conteco nu? Klik her og prøv vores beregner. Det eneste du skal gøre er at vælge det rum eller den overflade, du vil benytte Contecos beton på, indskrive overfladearealet og vælge den farve, der matcher dine ønsker. Herefter får du med det samme en liste over de ting, du skal bruge samt din endelige pris for projektet.