HÅNDVÆRKER? KONTAKT ERHVERV@CONTECO.DK
LEVERING 1-4 HVERDAGE
SHOWROOM AMAGER & MIDDELFART
LEVERING 1-4 HVERDAGE

Betontrappe – lav din egen trappe i betonlook

En betontrappe er ikke alene praktisk, slidstærk og holdbar. Den er også blevet en utrolig populær byggeløsning og dekoration indenfor moderne boligindretning både indendørs og udendørs. Betontrappen giver nemlig boligen et råt og urbant betonlook, der fremstår eksklusivt og luksuriøst, når betonen er nivelleret, glattet ud og pudset op.

Er du klar til at komme i gang med dit projekt. Brug navigationen nedenfor og find lige præcist dét du ønsker at vide mere om indenfor betontrapper.

1. Kort fortalt: Hvad er forskellen?
2. Betontrappe DIY for amatører?
3. Fordele ved Conteco beton
4. Guide: trin-for-trin betontrappe med Conteco
5. Galleri med gør det selv betontrapper
6. Indendørs betontrapper
7. Udendørs betontrapper
8. Reparation af betontrappe
9. DIY betontrappe: hvilket værktøj skal jeg bruge?i
10. Hvad koster det at lave en betontrappe?
11. Gør det selv betontrappe – start projektet i dag

Betontrappe DIY for amatører

Hvad enten du er semi-professionel håndværker eller glad amatør, er det let at opgradere sin gamle, slidte og udtjente trappe til en spritny betontrappe. Helt uden at du skal køre store, tunge betonposer fra byggemarkedet til dit hjem, og helt uden at du skal slås med støv fra nedslebet puds flere uger efter byggeprojektet.

Hemmeligheden til et vellykket DIY beton projekt er Contecos unikke betonblanding. Et materiale, der kan anvendes både indendørs og udendørs, til nybyg, totalrenovering og dekorering, til alle hjemmets rum inklusiv badeværelse og vådrum, og som ikke mindst er stærkere, mere holdbar og ligeså let at arbejde med som almindelig støbebeton.

Fordele ved Conteco beton

Conteco beton har en række fordele til sammenligning med øvrige beton og betonlignende produkter på markedet. Med de fordele er du sikker på at stå tilbage med et flot resultat, der både er holdbart, slidstærkt og praktisk i hverdagen. Fordelene ved Conteco inkluderer blandt andet:

1. Det kan bruges af private gør-det-selv-personer og kræver ikke kurser eller certificering.

2. Det kræver meget lidt vedligeholdelse og et let at rengøre, idet overfladen er glat.

3. Det er utroligt holdbart og slidstærkt, og ridser ikke let.. Contecos beton er for eksempel op til seks gange stærkere end epoxy.

4. Det kan bruges overalt på gulve, vægge, badeværelser og på møbler (for eksempel betonbordplader).

5. Betonen kan anlægges på alle overflader inklusiv bløde belægninger som vinyl og linoleum, hvor andre selvnivellerende betontyper kan sprække.

6. Det kan bruges både indendørs og udendørs.

7. Det kan bruges til nybyg, totalrenovering, mindre renovering og som dekoration.

8. Det er MK-godkendt til vådrum.

9. Det er UV-resistent og tager derfor ikke skade af solens stråler.

10. Etableringstiden er 1 til 2 dage, da produktet påføres i et tyndt lag, som tørre på et sted mellem 30 minutter og en time.

11. Det opfylder R9 standarden for skridsikring.

12. Det kan fås i mange farver samt mange nuancer af grå. Dertil kan du blande maling i Conteco og skabe din helt egen unikke farve. Se hacket med betonmaling her.

13. Med Contecos produktberegner kan du få den præcise mængde, du skal bruge til dit projekt, så du ikke betaler for meget eller står tilbage med en masse byggematerialer bagefter. Udregn prisen for dit projekt her.

14. Når du bestiller hos Conteco, får du det hele leveret lige til døren – også værktøj – hvis du mangler dette. Så slipper du for de mange køreture frem og tilbage fra byggemarkedet.

Guide: trin-for-trin betontrappe med Conteco

Conteco beton er det ideelle produkt til at give kedelige eller nedslidte trapper den nødvendige kærlige hånd uden alt for meget besvær. Med Conteco er du sikker på at få en nem, praktisk løsning uden at skulle betale en formue, og som enhver gør-det-selv-person med lidt gåpåmod snildt kan kaste sig over med ro i maven.

I det her tilfælde har betonen været brugt til at opdatere en lille entré med flisegulv og en kort trætrappe. Et projekt, som kunne klares af to glade amatører på en weekend uden nogen videre håndværkserfaring eller indledende forberedelsestid. Betonen bliver opdateret med ekstra farvepigment for at skabe den helt rette nuance.

Sådan gør du:

Førend du påfører Conteco beton, bør du klargøre overfladen, så du får det bedste resultatet. Omfanget af dette arbejde afhænger af den eksisterende trappeoverflades tilstand. Som grundregel bør du altid gennemgå følgende step:

1. Gør overfladen jævn og lige med spartelmasse for at undgå eventuelle synlige fuger, revner, huller eller lignende i de eksisterende trappeoverflade.

2. Slib overfladen ned med sandpapir, så den bliver jævn.

3. Rengør overfladen grundigt med støvsugning og en hårdt, opvredet klud.

4. Ligesom ved maling af vægge, skal du først prime underlaget, så betonmassen hænger bedre fast og er vigtig for, at overfladen ikke suger al betonen ned i fundamentet.

Nu da alle forberedelser er på plads, og du står med en flot, jævn overflade, kan du begynde at tilføje betonen til den kommende betontrappe. Når du handler hos Conteco, får du altid en udførlig vejledning med til de følgende trin i denne guide.

Skulle du blive i tvivl undervejs, finder du også masser af vejledning i vores instruktionsvideoer, hvor vi viser, hvordan du påføre Conteco systemet på forskellige overflader.

Husk at få et Conteco start-kit med når du bestiller. Så har du alt det værktøj, du skal bruge til at lave en betontrappe.

Trin-for-trin påføring af Conteco

1. Nu skal du lave “Beton Basic” blandingen med en blandepropel. Dette er selve fundament i betonlaget. Det kan let påføres med et glittebræt i plast eller stål. For at komme ud i alle hjørner og langs alle kanter, kan du bruge en pensel til at fordele betonen. Laget skal være omkring 0,3-0,5 mm tykt.

2. Lad det sidde i en time.

3. Nu kan du slibe det første lag ned med sandpapir, så du igen har en jævn overflade.

4. Betonlaget fugtes med vand fra en forstøverflaske.

5. Nu skal du påføre det andet lag beton, hvor du kan vælge mellem vores “Medium” eller “Fine” udgave. Beton Medium giver en grovere og mere ru overflade til sammenligning med Beton Fine. Betonen påføres på samme måde som det første lag beton.

6. Lad det sidde i en time, førend du igen sliber det ned.

7. Efter 12 timer skal du påføre Conteco Color Sustainer eller Color Sustainer Plus, der hjælper med at bevare farven og overfladen. Det masseres ind i overfladen med en tør microfiberklud, eller påføres med en korthåret lakrulle. Nu skulle farvespillet i betonen og blive kraftigere, dybere og mere intens.

8. Lad Conteco Color Sustainer tørre i ca. 90 minutter.

9. Til sidst skal du påføre min. to lag Beton Sealer med hærder (samlet 200ml/m2)”, som lukker overfladen og giver den sin styrke. Når du har tilføjet sealeren, bliver gulvet også glat og dermed lettere at rengøre samt mere modstandsdygtigt over for snavs, ridser og slid.

10. Lad den færdige overflade hærde i minimum et døgn før trappen tages i brug.

Galleri med gør det selv betontrapper

Få inspiration fra tidligere kunders gør det selv betontrapper i galleriet nedenfor. Du kan også finde mere inspiration i vores to showrooms på Vesterbro eller i Middelfart. Se åbningstider her.

Indendørs betontrapper

Conteco er det ideelle produkt til at lave en betontrappe indendørs. Med Conteco støber du ikke fundamentet i beton. I stedet påføres en beton til en eksisterende overflade for at skabe illusionen om en helstøbt betontrappe. Conteco er dog på ingen måde svagere eller mindre holdbar i forhold til helstøbte betontrapper.

Conteco beton kan påføres alle eksisterende overflader som beton, epoxy, fliser, vinyl, linoleum, klinker osv. Hvis du ønsker at lave en spritny betontrappe med Conteco, vil vi dog anbefale, at du starter med at få lavet en trætrappe, prime den og derefter påføre betonen. Dette er samme metode, som også bruges i den ovenstående trin-for-trin guide.

Grunden til at du skal bruge et eksisterende fundament, er at Conteco er et overfladebehandlingsprodukt, som styrker og lukker den eksisterende overflade med beton og en sealer. Derfor bør Conteco ikke anvendes til at helstøbe beton.

Udendørs betontrapper

Conteco kan også anvendes udendørs og til reparation af eksisterende betontrapper. Dette kan for eksempel være en fordel, hvis man har en betontrappe, der er blevet grim, eller som man gerne vil give en bestemt farve eller et bestemt look.

Princippet er det samme, som det der er i vist i den ovenstående gør-det-selv guide, hvad enten betontrappen skal være indenfor eller udenfor. Udendørs skal man dog være opmærksom på, at man ikke kan anvende Beton Sealer, men i stedet Color Sustainer af flere omgange, som fungerer som en stenimprægnering. Der skal anvendes 90ml per m2.

Som det fremgår af guiden er Conteco ikke anvendeligt til at helstøbe beton, men bruges derimod som et overfladebehandlingssystem, som giver betonens gavnlige evner og det rå betonlook. Idet Conteco er UV-resistent, er det, det ideelle gør-det-selv produkt til at lave sin egen betontrappe udendørs ved at påføre betonen på en eksisterende overflade.

Reparation af betontrappe

Du kan også anvende Conteco til reparationer af betontrapper samt andre belægninger. Fremgangsmåden vil afhænge af skadens karakter og omfang. For eksempel bør du ikke lappe store huller med Conteco beton. I stedet kan betonen bruges til at forstærke overfladen, efter den er blevet udjævnet.

Grundlæggende er det samme fremgangsmåde, som anvendes både ved dekoration og reparation af betontrapper med Conteco. Du skal først udligne og jævne overfladen. Derefter skal overfladen renses, førend det primes og dermed klargøres til at modtage beton. Efterfølgende påføres Conteco af to omgange med den ønskede farve, førend farven forstærkes med Color Sustainer. Endelig lukkes overfladen med Beton Sealer.

Skulle du være i tvivl, om Conteco kan anvendes til dit betontrappeprojekt, er du altid meget velkommen til at kontakte os, så vi kan rådgive dig til at få det bedste resultat.

Hvis du ikke er helt tryg ved at udføre arbejdet selv, kan vi også hjælpe dig med at få kontakt til lokale håndværkere, som kan hjælpe dig. Få en henvisning til en professionel her.

DIY betontrappe: hvilket værktøj skal jeg bruge?

Når du bruger Conteco til at lave din betontrappe, er det de samme værktøjer, som benyttes, hvad enten betontrappen skal være indenfor eller udenfor. Dette inkluderer følgende:

● Glittebræt
● Blandepropel
● Pensel
● Spand til beton
● Forstøverflaske
● Slibeklods
● Sandpapir til slibning
● Malertape

For dit helbreds skyld kan det også være en god idé at bruge følgende undervejs:

● Gummihansker
● Arbejdshandsker
● Støvmaske

Hvad koster det at lave en betontrappe?

Prisen på en betontrappe afhænger af projektets omfang. Derudover skal der tages højde for om trappen skal bygges fra ny, eller om der er et eksisterende fundament at arbejde på, som enten blot skal repareres eller udsmykkes.

Har du en eksisterende trappe, som du ønsker at gøre til en betontrappe, kan du udregne trappens areal i m2 og indsætte det i vores produktberegner. Her vælger du betontype, farve, med mere, og til sidst får du en samlet pris på de materialer, du skal bruge for at lave en betontrappe.

Gør det selv betontrappe – start projektet i dag

Er du klar til at komme i gang med en gør det selv betontrappe, så er du sikret et flot og holdbart resultat med Conteco beton. Et unikt og alsidigt betonprodukt, som er let at arbejde med, og som kan anlægges på alle typer af overflader.

En gør det selv betontrappe er et oplagt weekendprojekt til dig, som ønsker en praktisk og nem løsning til en fornuftig pris, og som elsker at sætte sit eget præg på boligindretningen. Brug Contecos produktberegner og få din pris på en gør det selv betontrappe med det samme.

Skulle du have spørgsmål til Conteco eller ønsker du råd og vejledning til at komme i gang med dit projekt, skal du altid være mere velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig med dit betoneventyr.

Kontakt Conteco

Skulle du have spørgsmål til vores produkter, mængdevurdering eller har du særlige ønsker, så må du ikke tøve med at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig med at realisere dine betondrømme.

Du skal også være meget velkommen til at ringe på tlf. +45 53 65 08 80, hvis du har spørgsmål til betonens anvendelse eller montering. Vi anbefaler endvidere, at du ser vores instruktionsvideoer igennem, før du begynder dit gør-det-selv betonprojekt.