HÅNDVÆRKER? KONTAKT ERHVERV@CONTECO.DK
LEVERING 1-4 HVERDAGE
SHOWROOM AMAGER & MIDDELFART
LEVERING 1-4 HVERDAGE

Hvorfor vælge et epoxygulv, når du kan få Conteco?

Epoxygulve, epoxymalede gulve og betongulve er blevet uhyre populære i de danske hjem. Beton- og epoxygulve er begge kendte for at være særdeles modstandsdygtige, robuste og slidstærke, og de er derfor perfekte i det moderne, travle hjem. Særligt hvis du er på udkig efter stærke gulve med rengøringsvenlige, rene linjer i din boligindretning.

Med mange udbydere og forskellige produkter på markedet er det lettere end nogensinde at skabe den ægte, rå newyorkerstil i dit hjem. Med overfladebehandlende produkter som epoxymaling, polyurethan, terazzo, microcement, hærdet plast og farvet, slebet beton er det ikke længere nødvendigt med store fliser i badeværelset, metallisk interiør eller tunge cementmøbler for at få det rigtige udtryk i hjemmet.

Brug indholdfortegnelsen og få dit svar hurtigt:

1. Hvordan vælger jeg den rigtige løsning?
2. Hvad er epoxygulve og epoxymaling?
3. Fordele ved epoxygulve
4. Ulemper ved epoxygulve
5. Conteco vs. epoxygulve i private hjem
6. Epoxygulve begrænser dine muligheder
7. Det er sværere at bruge epoxymaling
8. Epoxygulv på badeværelset
9. Hvad er MK-godkendelsen?
10. Undgå ridser med Conteco
11. Conteco er stærkere end epoxy
12. Bliv hurtigt færdig med Conteco
13. Epoxy duer ikke til nybyg og totalrenovering
14. Epoxygulvet tørrer langsomt
15. Betongulv på 1 til 2 dage
16. Conteco tåler sollys

Conteco brugt som alternativ til epoxymaling på butiksgulv

Hvordan vælger jeg den rigtige løsning?

Det kan være svært at navigere rundt i junglen af overfladebehandlingsprodukter.
Så hvordan vælger du den bedste løsning til dit projekt? Hvad er for eksempel forskellen på Conteco-beton og diverse epoxygulv-løsninger? Og hvordan kommer jeg i gang med mit projekt?

Vi kunne godt forestille os, at der er en del boligejere, der sidder med disse spørgsmål.

For at svare på det spørgsmål, har vi lavet denne sammenligning af Conteco betongulve og epoxygulve i private hjem, så du lettere kan træffe den rigtige beslutning.

Overvejer du at bruge microcement, bør du overveje at læse vores sammenligning af Conteco og microcement.

Hvad er epoxygulve og epoxymaling?

I industrien har man i mange år i forbindelse med bygge- og renoveringsprojekter benyttet polyurethan og epoxy for at få fugefrie, blanke epoxygulve. Materialerne har nu også fundet indpas i de private hjem.

Men hvad er epoxy i grunden for en størrelse, og hvad er epoxymaling? I sin reneste form er epoxy et kraftigt bindemiddel, der blandt andet bruges i maling, lim, fugemasser, tætningsmaterialer og klæbemidler.

Epoxygulve skal anlægges af professionelle fagfolk med de rette certificeringer, og gulvet skal hærde flere gange. Du kan også selv male med epoxymaling, hvilket dog sjældent giver et lige så flot resultat.

Når epoxy bruges til maling, består den af to komponenter, der skal blandes sammen, førend det smøres ud på en overflade. Komponenterne er en binder/base (harpiks, som indeholder epoxy), der skal blandes med en hærder.
Når epoxymalingen er lagt ud på et gulv og har sat sig, vil det efterfølgende være meget slidstærkt.

Udover at være slidstærke er epoxyforbindelser stærkt allergifremkaldende. Blandt andet derfor klassificeres epoxy som et farligt materiale.

Det er netop derfor, at anlægning af epoxygulve, der skal hærde flere gange, skal håndteres af professionelle håndværkere med en særlig certifikation/uddannelse.

Conteco beton er til sammenligning det ideelle gør-det-selv produkt, hvor du let og helt selv kan anlægge et flot betongulv. Den fleksible beton smøres ud på lige præcis den overflade i dit hjem, som du ønsker at tildække med beton.

Derefter skal du bare vente nogle timer, førend du kan nyde det flotte resultat. Det kan også bruges i alle hjemmets rum fra badeværelset til stuen og på vægge, gulve og endda møbler.

 

Fordele ved epoxygulve

Fordele ved epoxy gulve og maling
Let rengøring: Epoxy gulve er ligesom betongulve lette at rengøre, da overfladen er helt glat, fugefri smudsafvisende, bakterieresistent og modstandsdygtig overfor sprækker, ridser og slag.

Holdbarhed: Epoxy gulve holder til lidt af hvert fra olie og benzin til blegemiddel og sæbe. Dertil er de varme- og vandtætte, og de tager ikke skade af væsker. Af den grund holder epoxy gulve længe.

Sikkerhed: Epoxy gulve er særligt anvendelige i industrien, da de er skridsikre og rengøringsvenlige. Har du brug for skridsikring i badeværelset, kan du nyde godt af flere fordele ved kombinationen af Conteco beton og Ardex.

Styrke: Da epoxy skabes gennem en tokomponentsforbindelse, bliver materialet stærkt, når epoxyen omdannes til en solid polymer. Målt ud fra en Taber Test er Conteco betons slidsstyrke op til 6 gange stærkere end epoxy.

 

Ulemper ved epoxygulve

Ulemper ved epoxy gulve og maling
Gør det ikke selv! Epoxy er ikke et gør det selv produkt, og du kan derfor få besvær med at anlægge epoxymalingen, hvis du ikke ved, hvad du præcist skal gøre. Professionelle malere skal endda være udstyret med en certifikat, førend de må bruge epoxy.

Begrænset farvevalg! Epoxymaling kommer i udgangspunktet kun i hvide, grå og sorte nuancer. Med Conteco får du mulighed for en række flotte farver, der kan pifte hele hjemmet op.

Tidskrævende arbejde: Når du arbejder med epoxy, skal alt større og mindre smuds fra sten til støv være væk fra overfladen. Efterfølgende skal der tilføres flere lag, og tørretiden er lang. Det gør det tidskrævende at anlægge et epoxy gulv.

Ikke alle overflader kan bruges: For at epoxymalingen hænger fast skal overfladen være minimum 15 grader varm, være jævn og hård i forvejen. Derfor kan du ikke bruge epoxy på bløde belægninger, da epoxyen i så fald kan finde på at knække og sprække.

Vedligeholdelse: Epoxy er en midlertidig løsning og kræver vedligeholdelse, da overfladen jævnligt skal have en ny epoxypels for at forekomme slid og revner. Dertil kan det være omkostningsfuldt at få fjernet epoxyen igen, når den først har sat sig.

Conteco vs. epoxygulve i private hjem

Conteco’s beton er det ultimative gør-det-selv produkt, hvis du vil have newyorkerstilen ind i dit hjem. En stil, der kendetegnes ved et urbant og industrielt udtryk, der leder tankerne mod storbyens travle gader.

Vores unikke betonblanding er slidstærkt, holdbart, fleksibelt, let at arbejde med og kan bruges på alle overflader i hjemmet både indenfor og udenfor. I modsætning til epoxymaling kan Conteco også bruges på bløde belægninger som linoleum, vinyl og gummi, hvor epoxymalingen vil slå revner.

Hvis du overvejer et epoxygulv i badet, får du et mere skridsikkert gulv med Conteco. Betonen er nemlig certificeret med en standard skridsikring, der gør gulvet mindre glat sammenlignet med epoxygulve og epoxymalet gulve.

Hvis du ønsker samme belægning i eksempelvis hele brusenichen, vil du opleve store udfordringer, når du bruger epoxy.
Da epoxymaling løber på lodrette flader, kan det være svært at få pænt, når man selv kaster sig ud i det.

Derfor skal du med al sandsynlighed have fat i en professionel, hvis du vil anlægge epoxymaling på dine vægge i badeværelset.

Se hvordan Contecos produkter blev brugt til at indrette et københavnerbadeværelse. 

Epoxygulve begrænser dine muligheder

Epoxygulve og epoxygulvmaling har en række ulemper og begrænsninger sammenlignet med vores betonprodukter. Udfordringer, der kan have stor betydning for dit endelige resultat.

At anlægge et epoxygulv kan for det første ikke karakteriseres som et gør-det-selv projekt for private. Dyre lønninger til håndværkere og professionelle er derfor uundgåeligt, hvis der skal renoveres eller udsmykkes med epoxy.

Du kan godt selv male gulvet med vandbaseret epoxymaling, men du må i så fald tage til takke med mindre dybde og glans i dit gulv.

I modsætning hertil kan du med fordel selv anlægge et flot betongulv, der holder sin smukke farve hele livet, ved brug af Conteco, og det behøver kun at tage nogle få timer, også selvom du er født med 10 tommelfingre. Synes du stadig, det lyder svært?

Se vores instruktionsvideoer her.

Køkkengulv i privat hjem belagt med grå Conteco beton

Det er sværere at bruge epoxymaling

Epoxymaling er mindre fleksibelt sammenlignet med beton, hvilket begrænser dets anvendelsesmuligheder. Du begrænses af det eksisterende, underliggende materiale. Epoxy kan nemlig ikke smøres ud på alle typer af overflader.

Epoxymalingen kan eksempelvis ikke smøres ud på bløde belægninger som linoleum, vinyl eller gummigulve. Her vil malingen, efter den har hærdet (i modsætning til Contecos beton), slå revner – sammen med drømmen om et fugefrit gulv.

Dertil er Conteco både farve- og UV-resistent, så overfladen vil ikke skifte farve, når det udsættes for sollys. Epoxymaling kan til sammenligning kun bruges indendørs, eftersom UV-stråler nedbryder den ellers så solide maling.

Kort sagt er der både penge at spare og mulighed for et bedre resultat, når du vælger Conteco frem for epoxy. Hvad du sparer på indkøb af maling, forsvinder hurtigt, når du skal have certificeret, uddannede professionelle til at anlægge materialet.

Hvis du ikke kan vente med at nyde dit nye polerede betongulv, har Conteco også fordelen af at tørre væsentligt hurtigere end epoxy.

Så hvad enten du har 10 tommelfingre, er handyman eller semi-professionel, vil du under alle omstændigheder opleve mindre besvær, når du bruger Conteco beton til at renovere eller udsmykke gulve, vægge, lofter eller andre overflader i dit hjem sammenlignet med epoxy.
Med Conteco beton er du garanteret et flot, elegant og holdbart resultat efter bare få timers arbejde.

Hvor meget koster dit projekt?
Prøv vores produktberegner her og få svaret med det samme.

Epoxygulv på badeværelset

Conteco gør det let at skabe det helt rigtige nordiske betonlook. Med dets mange anvendelsesmuligheder og brugervenlighed er det et oplagt valg for både private og professionelle, der skal udsmykke eller renovere boligen.

Til trods for at epoxygulve og epoxymalede gulve sagtens kan anlægges i badeværelser og vådrum, får du en række fordele ved at vælge Conteco til netop denne opgave.

Til sammenligning med diverse epoxyproducenter har Conteco som de eneste på markedet nemlig opnået en MK-godkendelse gennem sit samarbejde med virksomheden Ardex, som producerer vådrumssystemer.

Dette betyder blandt andet, at du som forbruger eller professionel håndværker kan lave en betonløsning i bedste gør-det-selv stil både hurtigere og billigere end med epoxymaling. Det skyldes, at du med epoxygulve eller epoxymalede gulve er nødt til at anlægge membran og fliser og spartle, førend produktet er vådrumsgodkendt. Her kan Conteco påføres direkte på Ardex’ SK 100 W vådrumsmembran.

Hvad er MK-godkendelsen?

Hvis du som andre dødelige ikke er bekendt med MK-godkendelsens omfang og vigtighed i forbindelse med vådrum, får du her en kort opsummering.

MK-godkendelsen er en dansk ordning for materialer og konstruktioner. Godkendelsen dokumenterer, at materialerne efterlever den danske lovgivning.

Grunden til at MK-godkendelsen er helt unik, skyldes at den strækker sig længere end det gængse grundlag for bygningsreglementet, standarder og normer i processen.

Med en MK-godkendelse bekræftes nemlig, at produktet og de brugte materialer kan anvendes, efter de instrukser for anvendelse, som er blevet oplyst af producenten.

Sidst men ikke mindst dokumenterer godkendelsen, at produktet frit må anvendes i overensstemmelse med det danske bygningsreglement.

Se her hvordan du får et moderne badeværelse i beton.

Undgå ridser med Conteco

Gulve i dit hjem vil med tiden blive udsat for lidt af hvert. Derfor kan det være en god idé at vælge en løsning, der er slidstærk og resistent over for ridser og lignende.

Når først Conteco anlægges med vores særlige beton sealer, bliver det væsentlig mere resistent overfor ridser sammenlignet med epoxygulve.

Så kan både du, dine børn, samlevende eller kæledyr boltre sig på det nye betonbelagte gulv, uden at du skal tænke over holdbarheden.

 

Conteco er op til 6 gange stærkere end epoxy

Sammenligner man epoxygulve og Conteco beton ud fra en Taber Test (en internationalt anerkendt slidtest), der måler et givent materiales overflades relative modstand overfor ridser, fugning, skraber og andre fysiske skader, finder man, at Conteco er op til 6 gange stærkere end epoxymaling.

Kort sagt får du et mere holdbart produkt ved at vælge Conteco frem for epoxygulve i boligindretningen.

Og husk at Conteco er væsentlig lettere selv at håndtere end epoxy, der ofte kræver professionel håndtering.

Mangler du inspiration?
Her finder du flere projekter lavet med Conteco.

Bliv hurtigt færdig med Conteco

Hvis du vil renovere eller udsmykke dit hjem med epoxy, kan det foregå på to forskellige måder:

Enten skal du have anlagt et epoxygulv af professionelle fagfolk, hvilket udover dyre håndværkerregninger indebærer at skulle have håndværkere rendende ind og ud af dit hjem over flere dage. Typisk vil selve anlægningen af gulvet tage et sted mellem fire og seks dage alt efter projektets omfang.

Alternativt kan du selv male gulvet med epoxymaling, hvilket både er ufleksibelt og besværligt at arbejde med. Til sammenligning er både tørretid og arbejdstid væsentlig kortere med Conteco beton.

Epoxy duer ikke til nybyg og totalrenovering

Epoxy fungerer, modsat Conteco, ikke til nybyg og totalrenoveringer.

Som følge af samarbejdet med Ardex’ vådrumssystemer 7+8 og SK 100 W, kan Conteco tilbyde en gør-det-selv løsning, der egner sig til totalrenoveringer og nybyggeri, idet sammensætningen af produkter efterlever den danske lovgivnings strenge krav.

Epoxy har til sammenligning ikke denne certificering, hvorved dets anvendelsesmuligheder begrænses, hvis du enten vil i gang en renovering eller udsmykke dit hjem.

Den perfekte synergi mellem Ardex og Conteco skaber nye og spændende muligheder for dig, der ønsker den eftertragtede newyorkerstil eller det nordiske betonlook.

Du kan nemlig selv klare hele renoveringen hurtigt og effektivt i bedste DIY stil. Til sammenligning kan et epoxygulv tage op til en uge at montere, mens Conteco anlægges på et par dage.

Dette gælder selvfølgelig også for badeværelser og vådrum som følge af Contecos samarbejde med Ardex.

Læs mere om alle Ardexprodukterne her.

Epoxygulvet tørrer langsomt

Når du anlægger et epoxygulv, skal du udruste dig selv med masser af tålmodighed. Tørretiden for hvert lag kan nemlig være et sted mellem 12 og 24 timer. Det betyder, at håndværkerne skal på dagligt visit.

Tørretiden er den samme, når du bruger epoxymaling, hvor du kan forvente, at gulvet først er gennemhærdet efter en uge.

 

Betongulv på 1 til 2 dage

Contecos betonblanding tørrer væsentligt hurtigere end epoxymaling. Her skal du kun vente en time, førend du kan påføre næste lag.

Det betyder, at du kan færdiggøre hele den håndværksmæssige del af projektet på nogle få timer. Efter 48 timer er betongulvet klar til at blive taget i brug.

Er du klar til at komme i gang med Conteco?
Prøv vores unikke produktberegner og få prisen på dit drømmeprojekt med det samme.

Conteco tåler sollys

I sin fulde opbygning er Conteco i modsætning til epoxy UV-resistent, og betonen holder derfor på sine flotte, dybe farver i hele siden levetid. Det betyder samtidig, at du kan bruge Conteco både indenfor og udenfor.

Både epoxygulve og epoxymalede gulve er i risiko for at blive afbleget og nedbrudt af sollys, da disse ikke tåler solens UV-stråler.

Hvis du overvejer at anlægge betonen i andre farver end grå, kan du se hele Contecos betonfarveudvalg her. 

Bestil Conteco beton

Er du klar til at bestille Conteco i dag? Så prøv vores produktberegner her.

Alt du skal gøre, er at vælge rum og overflade, indskrive overfladearealet og til sidst vælge den farve, som du drømmer om. Så sørger maskinen for at beregne, hvor meget materiale du skal bruge til dit projekt.

Læs også: Sådan laver du et betonbord.

Kontakt os her

Sidder du inde med spørgsmål til vores produkter, sammenligningen med epoxy, mængdevurdering eller har du særlige behov eller ønsker, så må du ikke tøve med at kontakte os. Vi sidder klar ved tasterne og står klar til at hjælpe dig med at udleve dine betondrømme.

For at komme i kontakt med os kan du enten ringe på tlf. +45 53 65 08 80 eller sende os en mail fra kontaktsiden. Du kan også besøge vores showroom, så du kan se, hvordan betonen ser ud i virkeligheden.

Hvis du har spørgsmål til betonens anvendelse eller montering efter købet, står vi også rådighed. Husk at se vores instruktionsvideoer igennem, inden du kaster dig ud i gør-det-selv betonprojektet, så får du det bedste resultat.